Dit zijn de verschillende soorten steigers die je kunt kopen

Wanneer jij een klus moet doen op een hoogte waar je vanaf de grond niet bij kunt, kun je overwegen om een steiger aan te schaffen. Je kunt een steiger goed gebruiken voor verschillende klussen. Wel is het in dit geval handig om te kijken naar wat voor soort steiger het beste bij je past. Er zijn namelijk een hoop verschillende bedrijven die zich hebben verdiept in deze markt. Vandaar dat er meerdere soorten steigers zijn waar jij uit kunt kiezen. In dit artikel kun je meer over deze steigers vinden.

Een rolsteiger kopen

Wanneer je naar Altrex kamersteiger van Rolsteiger.net gaat, kun je verschillende steigers vinden. Eén van deze soorten steigers is een rolsteiger. Een rolsteiger is een steiger die wieltjes aan de onderkant heeft. Wanneer jij op verschillende plekken moet zijn, kan het erg handig zijn als je de steiger eenvoudig kunt verplaatsen. Wel is het bij het gebruiken van een rolsteiger belangrijk dat je deze goed op de rem zet. Als je dit niet doet, is de kan namelijk aanwezig dat de steiger onder je vandaan rolt. Dit kan erg gevaarlijke situaties veroorzaken.

Het kopen van een vouwsteiger

Naast een rolsteiger kun je er ook voor kiezen om een vouwsteiger te kopen. Deze steiger brengt een aantal voordelen met zich mee die je met een rolsteiger niet hebt. Zo kun je een vouwsteiger een stuk makkelijker vervoeren naar verschillende locaties. Dit is ideaal voor als je korte bouwwerkzaamheden moet doen bij meerdere klanten. Een steiger als deze is snel in elkaar te zetten op de locatie en kan ook weer snel worden afgebroken.

Een kamersteiger kopen

Naast deze twee steigers kun je er ook voor kiezen om een kamersteiger te kopen. Dit is een steiger die ten opzichte van de andere steigers een stuk smaller is. Hierdoor kan de steiger een stuk makkelijker door openingen van huizen en ramen heen. Wanneer je veel spullen op moet halen van een hoge verdieping, kan een kamersteiger erg handig zijn. Door gebruik te maken van een opbouwstuk kun je de steiger verhogen. Zo kun je de steiger verhogen tot een hoogte van 6 meter. Op deze manier kun je ook bij de tweede en derde verdieping van een woning komen. Ook kun je ervoor kiezen om een ladder te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *