Fenders kopen

Fenders kopen; alles wat je moet weten

Als je een boot bezit, dan weet je dat het beschermen van jouw boot tegen schade cruciaal is. Een van de beste manieren om dit te doen is door fenders te gebruiken. Stootwillen zijn apparaten die aan de boot worden bevestigd en helpen de botsing tussen twee vaartuigen op te vangen. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, en zijn gemaakt van rubber, plastic of vinyl. In dit blogartikel bespreken we alles wat je moet weten over het kopen van fenders voor jouw boot. We zullen de verschillende soorten fenders behandelen, evenals hun voor- en nadelen. Dus als je meer wilt weten over fenders, lees dan verder!

Soorten fenders

Er zijn drie soorten fenders: cilindrische, conische en opblaasbare.

Cilindrische fenders zijn de meest voorkomende soort. Cilindrische fenders worden aan de boot bevestigd ter hoogte van de waterlijn, en helpen de impact tussen twee vaartuigen te absorberen.

Conische fenders zijn kegelvormig. Ze komen minder vaak voor dan cilindrische fenders, maar bieden meer bescherming tegen beschadiging. Conische fenders worden op dezelfde manier aan de boot bevestigd als cilindrische fenders, en moeten dicht bij de waterlijn worden geplaatst.

Opblaasbare fenders zijn het meest veelzijdige type fender. Ze kunnen naar behoefte worden opgeblazen of leeggelopen. Opblaasbare fenders worden op dezelfde manier aan de boot bevestigd als cilindrische en conische fenders.

Voor- en nadelen van fenders

Over het algemeen zijn alle soorten fenders gemaakt van rubber, kunststof of vinyl waardoor ze erg duurzaam zijn en bestand tegen slijtage, bovendien zijn ze allen verkrijgbaar in een scala aan soorten en maten. Daarnaast hebben alle soorten fenders hun eigen voor- en nadelen. Laten we ze eens stuk voor stuk bekijken:

Cilindrische fenders hebben verschillende voordelen. Deze zijn het meest voorkomende type spatbord, dus ze zijn gemakkelijk te vinden. Echter kunnen ze alleen bij de waterlijn worden bevestigd, zodat ze minder bescherming bieden tegen stoten dan conische fenders. Daarnaast kunnen ze door hun vorm niet vrij bewegen in het water; dit betekent dat als jouw boot onderhevig is aan sterke stromingen of winden tijdens stormen op zee, cilindrische fenders misschien niet zo goed werken voor u als andere types zouden doen.

Conische fenders hebben verschillende voordelen ten opzichte van cilindrische fenders: ten eerste geven ze door hun vorm meer flexibiliteit over hoe dicht twee vaartuigen bij elkaar moeten zijn voordat ze tegen elkaar botsen. Daarnaast kunnen ze door hun vorm vrij bewegen in het water; dit betekent dat als je boot onderhevig is aan sterke stromingen of winden tijdens stormen op zee, conische fenders wellicht beter presteren dan andere typen!

Conische fenders hebben ook enkele nadelen ten opzichte van cilindrische fenders: ten eerste kunnen ze door hun vorm niet gemakkelijk aan de waterlijn worden bevestigd; je hebt ook extra steun nodig van touwen die eronder zijn bevestigd! Dit maakt de installatietijd langer en maakt het plaatsen moeilijker – vooral als er niet veel punten in de buurt zijn waar kunt u ze stevig bevestigen.

Opblaasbare fenders hebben verschillende voordelen ten opzichte van cilindrische en conische fenders: ten eerste kunnen zij naar behoefte worden opgeblazen of leeggelopen. Door hun vorm kunnen ze, net als conische fenders, vrij bewegen in het water; dit betekent dat als jouw boot wordt blootgesteld aan sterke stromingen of winden tijdens stormen op zee, opblaasbare stootwillen beter zullen presteren dan andere typen!

Een opblaasbare boot heeft ook enkele nadelen ten opzichte van een cilindrische of conische: ten eerste duurt de installatie langer vanwege de grotere afmetingen van de fenders; ten tweede, als er niet veel punten zijn waar u ze stevig kunt bevestigen (zoals onder je boot), dan kunnen opblaasbare fenders minder stabiel zijn dan andere types.

Hopelijk heeft deze blog je wat geleerd over fenders, en ben je helemaal klaar voor het fenders kopen voor jouw boot! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *