Ontdek de voordelen van een vacumeermachine

Ben je op zoek naar manieren om voedsel langer vers te houden? Dan ben je hier op het juiste adres. Vooral horecazaken, die van het vermijden van voedselverspilling een prioriteit hebben gemaakt, is een vacumeermachine onmisbaar. Met dit apparaat zorg je ervoor dat voedingsmiddelen langer vers blijven en waak je op een doeltreffende manier over de voedselveiligheid binnen je zaak. We vertellen je hier graag meer over de mogelijkheden op het gebied van vacumeermachines. 

Hoe werkt de vacumeermachine? 

De vacumeermachine is een van die technologische snufjes die niet meer mag ontbreken in horecazaken van nu. Dit apparaat onttrekt op doeltreffende wijze de lucht rondom voedsel, zodat de zuurstof verdwijnt en micro-organismen geen kans krijgen. Oftewel, de machine zorgt ervoor dat producten binnen een handomdraai luchtdicht verpakt worden. Hierdoor zijn de producten optimaal beschermd tegen bederf. Je hoeft geen expert te zijn om met deze machines te werken. Ze zijn zo ontworpen dat ze super praktisch in gebruik zijn. Kortom, minder bederf en voedselverspilling en tijdwinst voor jou als ondernemer. 

Optimale verlenging van de houdbaarheid van voeding

Het is een hele kunst om als horecaondernemer steeds de juiste hoeveelheden in te slaan. Je wilt niet met veel producten blijven zitten, maar je wilt je gasten ook zeker geen ‘nee’ verkopen. In deze dagelijkse strijd, is een professionele vacumeermachine je redder in nood. Houd je na het serveren van de maaltijden ingrediënten over? Dan hoeven deze gelukkig niet de vuilnisemmer in te verdwijnen. Door de verse producten op tijd vacuüm te verpakken, kun je met wel drie tot vijf keer de normale levensduur verlengen. Het is hiervoor wel essentieel dat de producten op de juiste manier gekoeld worden bij het bewaarproces. 

Er zijn verschillende soorten vacumeermachines

Is een vacumeermachine interessant voor jouw zaak? Dan heb je de keuze uit diverse soorten machines. Het is belangrijk om te begrijpen welk type het beste bij jou past. We maken bijvoorbeeld een onderscheid tussen apparaten met kleppen en kamermodellen. Bij een model met een klep wordt de lucht uit de vacumeerzak getrokken, waarna de zak wordt geseald. Deze modellen zijn doorgaans zeer compact en betaalbaar. Ze zijn ideaal voor thuisgebruik. 

Voor horecatoepassingen zijn de kamermodellen favoriet. Bij deze modellen plaats je het product in een interne kamer. De machine zuigt vervolgens de lucht uit de kamer. Daarna wordt het product geseald. Deze apparaten zijn zeer krachtig en effectief en daardoor ideaal voor intensief gebruik in professionele keukens. Bovendien bieden ze meestal een grotere
sealbreedte, waardoor ze ook ideaal zijn voor grotere items of voor het vacuüm verpakken van meerdere zakken tegelijk. 

Welke machine is het beste?

Of je nu voedsel in een professionele keuken bewaart of gewoon thuis je voedingsmiddelen vers wilt houden, er is altijd wel een geschikte vacumeermachine die aan jouw wensen voldoet. Daarnaast lopen ook de prijzen uiteen, afhankelijk van het model dat je op het oog hebt. Het aanschaffen van deze machine is hoe dan ook een investering, dus je wilt wel meteen de juiste keus maken. Laat je daarom voor de aanschaf eerst goed adviseren door een expert in professionele keukenapparatuur! Klik hier als je meer informatie nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *