Puin container

Puin container huren; een gids

Puin container huren; een gids

Iedereen weet dat bij verbouwingen, klussen en flink opruimen vaak afval komt kijken. Daarnaast is dit niet het type afval dat je zomaar in de prullenbak kunt gooien, deze heeft daar simpelweg niet de capaciteit voor. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven waar je voor een dag, een week of zelfs maanden een grote puin container kunt huren. Maar welke afvalsoorten mogen in welke containers worden afgevoerd? Welk formaat container moet je hebben? In deze blog bieden we hulp bij het maken van deze keuze door uit te leggen welke stappen je moet nemen bij het maken van deze keuze. 

Wanneer heb je de puin container nodig?

Als je de container zo snel mogelijk wil hebben, is het belangrijk om te kijken naar de beschikbaarheid in jouw regio. Als je nu pas aan het oriënteren bent, en op tijd aangeeft bij je bedrijf naar keuze wanneer je de puin container nodig hebt, heb je waarschijnlijk keuze uit een groter aanbod. Dit is omdat veel containers op de lange termijn nog niet gereserveerd zijn.

Wat voor soort woning heb je? 

De grootte en type container die je nodig hebt is afhankelijk van wat voor soort huis je hebt en hoe groot de woning is. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen heb je waarschijnlijk andere behoeftes bij klussen aan een appartement van 50-75 m^2 vergeleken met een vrijstaand huis van 140-180 m^2. Ook moet je hierbij denken aan waar je de container neer gaat zetten en hoe lang. Als je een tuin of eigen parkeerplaats hebt is dat ideaal omdat je daar zonder problemen de container kan plaatsen. Maar wanneer je de container aan de straat of op een openbare parkeerplek wilt zetten is het slim om te checken of daar reglementen voor zijn in jouw buurt. 

Kies je klus

De container die het beste bij je behoefte past is natuurlijk ook afhankelijk van de klus die je gaat doen, en daarmee waarvoor je de puin container wil gebruiken. Denk hierbij aan of je de klus binnen of buiten (of beide) gaat doen. Ga je een klus doen in de badkamer en komen er dan vloerwerkzaamheden bij kijken? Of ga je de keuken renoveren en moet daar bijvoorbeeld ook een muur bij gesloopt worden? Bij klussen buiten heb je voor het verwijderen van bestrating een andere container nodig dan wanneer je de tuin gaat snoeien en er vooral groenafval is. 

Bedenk dus goed waarvoor je de container nodig hebt en beantwoord alle bovenstaande vragen om in een handomdraai de perfecte puin container te vinden voor jouw behoefte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *