Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Op zoek naar een krachtige laptop, maar wel op een lager budget?

Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. Ondanks dat een laptop erg belangrijk is, kan niet iedereen een dure laptop betalen. Hoe zorgen we dat iedereen een betaalbare laptop kan krijgen?

Misschien kunt u eens kijken naar een refurbished laptop!

Wat betekent refurbished?

Een refurbished laptop heeft twee kenmerken; hij is al eerder gebruikt, en hij is grondig gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de winkel in gaat. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Dit soort gebruikte laptops liggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Voor een laptop is stof vangen nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade kan worden voorkomen. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy issues. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Een goede refurbished laptop komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom refurbished laptops?

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished laptop.

Het grote voordeel ten opzichte van nieuw gekochte laptops, is uiteraard de prijs. Een refurbished laptop wordt voor een lagere prijs ingekocht, en vervolgens weer in nieuwstaat gebracht door het reparatieteam.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Bij een tweedehands laptop wordt vaak alleen de data op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijk schade, en eventuele defecten van de laptop. Het fijne aan deze controles is dat ondanks dat de laptop al gebruikt is door de vorige eigenaar, u alsnog niet bang hoeft te zijn dat er is mankeert aan de laptop. In tegenstelling tot bij refurbished laptops, bieden tweedehands verkopers meestal geen garantie, en zijn ze dus ook niet gecontroleerd voor de verkoop. Het komt helaas wel eens voor dat een tweedehands aankoop niet meer goed werkt, waardoor u als koper machteloos staat. Een ingewikkeld product zoals een laptop kopen zonder garantie, is nooit een goed idee. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, staat u dus volledig buitenspel. Een kapotte tweedehands laptop laten repareren door een computer reparatie winkel, dat kan dan nog wel eens flink duur uitvallen.

Beter voor het milieu

Ook is het kopen van refurbished laptops en computers de juiste keuze met het oog op het milieu. In tegenstelling tot het kopen van een nieuwe laptop, is bij een refurbished laptop geen nieuwe batterij nodig. Ook helpt u de schaarste van computerchips tegen te gaan. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *