Bacillol

Zo desinfecteer jij je huis met bacillol

Het is belangrijk om je huis schoon te houden om te voorkomen dat virussen en bacteriën zich verspreiden. Een van de makkelijkste manieren om hygiëne te waarborgen is met behulp van desinfecterende doekjes, bijvoorbeeld van bacillol. In tegendeel tot desinfectie sprays zorgen doekjes niet voor heftige geuren en geeft het geen risico op het inhaleren van het schoonmaakmiddel, wat schadelijk kan zijn. Deze doekjes kunnen micro-organismen zoals schimmels, bacteriën en virussen die op levenloze oppervlakken zitten onschadelijk maken. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met het schoonmaken, is het slim om je huis alvast op te ruimen en af te stoffen met een duster of een stofdoek. Dan kun je overal een stuk makkelijker bij en gaat het schoonmaken ook een stuk sneller.  De desinfecterende doekjes van bacillol die ik gebruik zijn veilig en niet slecht voor je huid. Echter kunnen ze de huid wel een beetje uitdrogen, daarom draag ik altijd handschoenen tijdens het schoonmaken. 

Wat vergeet je waarschijnlijk in je schoonmaak routine?

Voor veel huiseigenaren is schoonmaken een routine, echter wordt bij veel mensen deze routine ook steeds korter. Hier zijn vijf dingen die wellicht missen in jouw schoonmaak routine, maar die wel erg belangrijk zijn om te desinfecteren;

  1. Leuningen van stoelen en trappen. Als je stoffen of lederen bekleding hebt, test het middel wat je gebruikt dan even op een plekje wat niet zichtbaar is, zoals onder de zitting.
  2. knopjes van apparaten waar je veel aanzit, zoals het koffiezetapparaat, maar denk ook aan de knop van de verwarming. 
  3. Accessoires die je veel vastpakt of aanraakt. Denk aan je mobiele telefoon, autosleutels, bril, pennen of oortjes. Let bij elektrische apparaten op dat je niet te hard duwt en dat er geen vocht in de mechanica komt. 
  4. vuilnis- en prullenbakken, dit zijn waarschijnlijk niet de eerste dingen waar je aan denkt bij poetsen, maar het is wel een plek die veel aangeraakt wordt, en een milieu waar veel bacteriën in kunnen broeien. Doe regelmatig een schone afvalzak in de vuilnisbak en desinfecteer de rand van het deksel en het pedaal goed.
  5. Handvatten van kasten en lades, en de deurklink. Dit zijn misschien wel de plekken in huis die het meest, en door de meeste handen worden aangeraakt. Reinig ook de delen om de handvaten/klinken heen, omdat je een deur of lade vaak ook een zetje geeft op een andere plek wanneer deze gesloten wordt. 

Desinfecterende doekjes van Bacillol

Desinfecterende reinigingsdoekjes zijn dunne microvezel doekjes die doordrenkt zijn met antibacteriële vloeistof. Deze zijn praktisch om kleine dingen frequent mee schoon te maken, zoals telefoon, sleutels en knoppen. Omdat ze niet overdreven nat zijn kun je een elektrisch apparaat ermee schoonmaken zonder dat het vocht in het apparaat sijpelt. Ik gebruik zelf het liefst doekjes van Bacillol omdat deze gemaakt zijn van scheurvast PET-fleece en geen aldehyde, geur- en kleurstoffen bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *