Vloerkleden

Zo kies je het vloerkleed voor jou

Een vloerkleed kan een echte eye-catcher zijn. Naast dat het enorm sfeervol is zijn er ook praktische voordelen, het is warm aan je voeten in de koude wintermaanden, een geweldige manier om van los meubilair een interieur te maken en bovendien het werkt geluiddempend. Maar hoe kies je een vloerkleed? Er zijn zoveel verschillende soorten en opties dat het een hele klus kan zijn om je goed te oriënteren. Maar in deze blog vertel ik je alles wat je moet weten, in de vorm van vier keuzes die gemaakt moeten worden. Beantwoord alle vragen in deze blog en dan weet je precies waar je naar op zoek bent.

Welke vorm moet je vloerkleed hebben?

Er zijn twee vormen die het meest voorkomen in woonkamers in Nederland, namelijk rond en rechthoekig. Echter zijn er eindeloos veel vormen beschikbaar, zoals ovaal, vierkant of zelfs wolkvormig of een vrije vorm. Ronde tapijten doen het vooral goed in kleinere ruimtes, omdat ze de ruimte niet zichtbaar afbakenen. Een rechthoekig tapijt heeft een tijdloze uitstraling en zou in bijna geen enkele ruimte misstaan. Als je je ruimte en uniek karakter wil geven kun je gaan voor een wat meer afwijkende vorm, maar bedenk wel dat deze vaak op maat gemaakt moeten worden. 

Hoe groot moet het vloerkleed zijn?

Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk van hoe groot de ruimte is waar je vloerkleed geplaatst wordt en wat het doel van het vloerkleed is. Het is super persoonlijk. Het is logisch dat er vaak in grotere ruimtes ook grotere vloerkleden gebruikt worden, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. 

Is het kleed hoogpolig of laagpolig?

Een laagpolig vloerkleed heeft zoals het woord al zegt een lage poolhoogte. Dit geeft een wat strakkere, vlakke look aan het kleed en maakt het mogelijk om een wat meer gedetailleerde print in het tapijt te hebben. 

Een hoogpolig kleed is sfeervol en ook warmer. Dit is een stuk fijner om met blote voeten op te lopen. Stofzuigen is wel een stuk lastiger op een hoogpolig tapijt, maar uitkloppen kan natuurlijk altijd en is zo gedaan. 

Welke stijl past bij jou?

Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen vloerkleden beschikbaar. Handgemaakt, vintage, perzisch, modern, patchwork en nog veel meer. Deze kunnen we hier wel gaan omschrijven, maar hiervan zou je toch voorbeelden moeten zien om het echt te begrijpen. Daarom sluit ik deze blog hier af, en geef ik je de vrijheid om de (web)winkels af te struinen naar vloerkleden, ongetwijfeld hebben je er binnen no time een gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *