4 tips om je te helpen je woorden te tellen in 30 minuten

Hoewel het misschien een uitdaging lijkt om je schrijven te bewerken en ervoor te zorgen dat alles natuurlijk stroomt, kan het wel degelijk. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan deze 5 tips om je te helpen je woorden te tellen in 30 minuten. Eunewsmedia? Als je nieuw bent in het schrijven of zelfs maar een gelegenheidsschrijver, heb je waarschijnlijk de indruk dat er niets bijzonders is aan je vaardigheden en dat je er meer tijd aan moet besteden voordat iemand kan zien hoe bekwaam je bent. 

Begin klein en bouw het geleidelijk op

Het is gemakkelijk om je onder druk te laten zetten als je maar weinig tijd hebt om te schrijven en het gevoel hebt dat je een miljoen woorden moet schrijven. Je hoeft echter niet echt op de schaal van de hele roman te schrijven: je moet er alleen een gewoonte van maken om in korte stukjes te schrijven die je geleidelijk kunt opbouwen tot het schrijven van een volledige roman in een jaar. Hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt; zo simpel is het. Misschien lukt het je om 50-100 woorden per dag te schrijven (woordenteller? Een online woordenteller kan een optie zijn) voordat je een creatieve blokkade oploopt, maar als je het volhoudt, kun je uiteindelijk door je blokkade heen breken en weer verder schrijven!

Besteed niet te veel tijd aan je eerste ontwerp

De eerste opzet van iets is nooit bedoeld als een exacte kopie van wat je in de toekomst gaat schrijven. Het is gewoon om iets op papier te krijgen, zodat je er niet te veel over na hoeft te denken en je in plaats daarvan kunt concentreren op de woorden die uit je mond komen. Maar als je dit ontwerp blijft herschrijven tot je er tevreden over bent, heb je een veel beter manuscript tegen de tijd dat je je volgende ontwerp publiceert. Zorg ervoor dat je niet te veel tijd besteedt aan dit eerste ontwerp, want zelfs als je het artikel of boek of zelfs krant (kijk is naar tom de wal in de krant) publiceert, moet je naar je derde ontwerp kijken: dat is het belangrijkste.

Schrijf altijd met pen of potlood

Als veel mensen gaan schrijven, proberen ze zichzelf te dwingen om in hun computer te schrijven, maar dat komt je concentratie niet ten goede. Het is het beste om met pen en papier te schrijven om je ideeën snel en gemakkelijk op te schrijven, zodat je niet aan iets anders denkt terwijl je het doet. Als je ook naar audio of muziek luistert terwijl je schrijft, dan kun je het beter stil houden (tenzij je het opneemt, dan kun je dit advies negeren). Probeer ook op een rustige plek te schrijven, zodat je je concentratie niet voortdurend hoeft te onderbreken.

Lees wat je geschreven hebt om te controleren op fouten voordat je het bewerkt

Je moet je werk lezen zodra je klaar bent met schrijven, maar lees het niet één keer door en denk dan dat het goed genoeg is om te publiceren. Neem in plaats daarvan de tijd om je werk door te nemen en te bewerken. Je moet beginnen met het geheel door te lezen en ervoor te zorgen dat alles klopt, en dan beginnen met het bewerken van je werk door alle fouten die je vindt eruit te halen. Je kunt het beste beginnen met spelfouten en grammaticale fouten. Als je in een academische stijl schrijft, moet je er ook voor zorgen dat je de juiste terminologie gebruikt en dat je de juiste termen gebruikt in de context waarin je ze gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *