Besparen op private lease? Deze 4 tips helpen je een handje!

Een auto leasen wordt steeds populairder. Dit komt vooral doordat je geen groot bedrag in één keer hoeft te betalen. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Vind je dit bedrag aan de hoge kant? Dan ben je mogelijk op zoek naar manieren om te besparen op private lease. De onderstaande 4 tips komen in dat geval van pas.

1. Denk goed na over de looptijd

Voordat je een leasecontract afsluit moet je een aantal keuzes maken. Naast de auto en het aantal kilometers bepaal je zelf de looptijd van het loopcontact. Veel mensen kiezen standaard voor de maximale looptijd, omdat het bedrag per maand dan relatief laag ligt. Besef je wel dat je langer aan het contract vastzit dan wanneer je voor een kortere looptijd kiest. Hierdoor kost private lease je onderaan de streep mogelijk meer dan bij een korte(re) looptijd. Reden genoeg om uit te zoeken wat in jouw situatie de voordeligste optie is.

2. Kies voor een goedkopere auto

De leaseprijs wordt bepaald op basis van een aantal factoren. Er wordt onder meer gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Wil je een grote auto leasen? Dan betaal je hier over het algemeen een hoger bedrag per maand voor dan wanneer je een kleine(re) auto leaset. Wanneer je wilt besparen op private lease kun je beter voor een goedkope auto kiezen. Laat je overigens niet te veel leiden door de prijs, want het is belangrijk dat jij je veilig voelt in de auto en er comfortabel in kunt rijden.

3. Kies voor een tweedehands auto

Hierboven gaven we al aan dat de leaseprijs onder meer wordt bepaald door de cataloguswaarde. Als je maandelijks niet te veel geld uit wilt geven aan een leaseauto, is een private lease occasion misschien iets voor jou. Je leaset in dat geval een tweedehands auto in plaats van een nieuwe. Jij bent niet de eerste eigenaar van zo’n auto, waardoor hij minder waard is dan wanneer je hem nieuw zou leasen. Dit heeft gevolgen voor de leaseprijs, want deze daalt. Hierdoor kun je mogelijk relatief goedkoop privé een auto leasen.

4. Vergelijk aanbieders met elkaar

Ondanks dat leasemaatschappijen vaak op dezelfde factoren letten om de private leaseprijs vast te stellen, kunnen de prijzen onderling sterk verschillen. Vergelijk aanbieders daarom altijd eerst met elkaar voordat je jouw handtekening onder een private leasecontract zet. Op deze manier vind je mogelijk een interessante private lease aanbieding, waardoor je flink kunt besparen.

Wie private lease auto’s wil vergelijken, kan de site van verschillende leasemaatschappijen bezoeken. Vergelijken kost je zo alleen onnodig veel tijd. Wil je zowel tijd als geld besparen? Vergelijk dan via een vergelijkingssite. Zo’n site maakt een vergelijking op basis van jouw wensen, waardoor je snel de goedkoopste private lease auto vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *