De Tesla Model 3 – Een overzicht

De Tesla Model 3 is een volledig elektrische vierdeurs sedan geproduceerd door Tesla Motors. De Model 3 werd in 2016 voor het eerst aan het publiek onthuld, en hij wordt aangeprezen als Tesla’s meest betaalbare auto tot nu toe. Vanaf 2020 zijn er wereldwijd meer dan 500.000 Model 3’s verkocht. In deze blogpost nemen we onder de loep wat de Model 3 zo bijzonder maakt.

Ontwerp en interieur

De Model 3 heeft een minimalistisch ontwerp; de hele auto is heel strak en gestroomlijnd. Het ontbreken van knoppen en draaiknoppen op het dashboard geeft de auto een heel modern gevoel. Het grote touchscreen display domineert de middenconsole en herbergt alle bedieningselementen van de auto. Een van de meest opvallende kenmerken van het interieur van de Model 3 is de voorste rij zitplaatsen; door de plaatsing van de accu’s is er voorin meer beenruimte dan achterin.

Prestaties en bereik

De Model 3 heeft twee motorische opties: achterwielaandrijving en tweemotorige vierwielaandrijving. Het basismodel kan in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/h, terwijl het model met dubbele motor vierwielaandrijving dat in 4,5 seconden doet. Beide modellen hebben een topsnelheid van 233 km/h. Wat betreft de actieradius heeft het basismodel een bereik van 380 km, terwijl het model met dubbele motor vierwielaandrijving een bereik heeft van 485 km.

Tesla Model 3 opladen

De Tesla Model 3 is een zeer populaire elektrische auto die bekend staat om zijn grote actieradius en hoge prestaties. Om het meeste uit je Tesla Model 3 te halen, is het belangrijk om hem goed op te laden. De standaard laadkabel Tesla Model 3 is een Type 2 lader, die zowel enkelfasig als driefasig kan zijn. De driefasige lader is de snelste optie, die tot 11kW vermogen levert. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle huizen een driefasige elektriciteitsvoorziening hebben. Als je huis alleen eenfasestroom heeft, kun je je Model 3 nog steeds opladen, maar het zal langer duren. Om je Tesla Model 3 zo snel mogelijk op te laden, raden we aan een driefasige lader te gebruiken.

Veiligheidsvoorzieningen

Een van de meest indrukwekkende dingen van de Model 3 zijn de veiligheidsvoorzieningen. De auto wordt standaard geleverd met automatische noodstop, collision avoidance assist en lane keeping assist. De auto heeft ook acht airbags verspreid over de auto (frontaal, zijgordijn, bestuurdersknie). Volgens Tesla heeft de Model 3 “in elk systeem spanningsveiligheid ingebouwd.” 

De Tesla Model 3 is een indrukwekkende allround auto; hij ziet er goed uit, rijdt goed, en zit boordevol veiligheidsvoorzieningen. Het is geen wonder dat er sinds zijn debuut in 2016 meer dan 500.000 van zijn verkocht. Als je in de markt bent voor een elektrische auto, overweeg dan zeker de Model 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *