Werk vinden als interimmer: zo gaat dat!

Werk vinden als interimmer: zo gaat dat!

Je hebt besloten om de overstap te maken van één vaste-baan naar het bestaan als interim medewerker. Dat is natuurlijk een ontzettende gewaagde stap, aangezien er best veel valkuilen zijn, waar je in het begin zeker tegen aan kunt gaan lopen. Want hoe kun je werken vinden als interimmer. En zijn er zaken waar je rekening mee moet houden? En wat zijn alle do’s en dont’s? 

In deze blog aan wij je daar over vertellen, zodat jij misschien ook wel wilt werken als interimmer.

Hieronder lees je er meer over: 

Hoe kun je werk vinden als interimmer? 

Werk vinden als interimmer hoeft helemaal niet super ingewikkeld te zijn op het moment, dat jij hebt besloten als interimmer te willen werken. Dien jij je aan te melden bij een interim organisatie, waar jij vervolgens alle informatie verschaft, die nodig is. Zo moeten zij weten wat jouw kwaliteiten zijn als interimmer, wat je werkervaring is en wat je natuurlijk andere bedrijven, daarmee denkt te kunnen bieden. 

Allereerst, dien jij je aan te melden middels je Linked In account, want via deze weg wordt de organisatie op dagelijkse basis door ontzettend veel recruiters gevonden. En wie weet ben jij, dan wel de persoon, die zij zoeken voor deze klus. Het is wel van belang, dat jij volledig zelfstandig bent en dus niet nog in dienst bij een ander bedrijf. Dus je moet jezelf ook registeren bij de Kamer van Koophandel, waarvan jij vervolgens je KVK-nummer, dien te delen bij de interim organisatie.

Daarna moet je op de website alle kwaliteiten doorgeven en je werkverleden om vervolgens je registratie te voltooien. Wil je zichtbaar zijn voor andere bedrijven? Dan betaal je per 3 maanden zo’n € 9,95 om live te kunnen staan op de website. Hierin heb je ook de mogelijkheid om een seintje te ontvangen op het moment wanneer een bedrijf in je kunnen is geïnteresseerd. 

Vervolgens neem je zelf contact om werk vinden als interimmer.

Werk vinden als interimmer? Let hierop! 

Werk vinden als interimmer, is natuurlijk ontzettend mooi maar er zijn ook een aantal, die je goed in acht moet nemen, zodat je niet in eventuele valkuilen loopt. Wij adviseren je altijd om een duidelijk contract op te stellen tussen jou en de opdrachtgever. Waarin staat hoeveel verloning je gaat ontvangen, wat de exacte opdracht is en-of er misschien ontbindende voorwaarden kunnen worden toegevoegd. Zo ben je altijd ingedekt en heb je alles zwart-op-wit staan. 

Daarnaast, is het ook belangrijk om niet té gretig te willen zeker in het begin, is het handig om goed te kijken wat er precies gedaan moet worden. Want jij bent immers de buitenstaander van buitenaf, die met een scherpe blik meekijkt bij het project.

En tenslotte is werk vinden als interimmer je doel, maar zeg ook niet te snel ja tegen een nieuwe opdracht. Bedenk van tevoren goed of dit echt voor jou is bestemd en of je eraan toe denkt te kunnen komen.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *