Op zoek naar een gereedschapswagen? Deze essentiële tools mogen niet ontbreken!

Dit is wat er in je gereedschapswagen zou moeten zitten

Een gereedschapswagen is erg handig om in huis te hebben als je een groot fan bent van klussen. Een echte doe-het-zelver kan namelijk wel wat extra ruimte gebruiken om zijn of haar gereedschap op te bergen. Maar voordat je er een gaat kopen, is het belangrijk om te bedenken welk gereedschap je nodig hebt voor je specifieke behoeften. Over het algemeen zijn er gelukkig een aantal basisgereedschappen die iedere doe-het-zelver nodig heeft. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan schroevendraaiers en hamers. Wat voor andere tools geschikt zijn voor je gereedschapskar, is naast deze essentiële gereedschappen sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je vaak uitvoert.

Soorten gereedschapswagens

Er zijn allerlei verschillende soorten gereedschapswagens op de markt. Het is dus belangrijk om de juiste wagen voor je behoeften aan te schaffen. De grootte van een gereedschapswagen gaat vaak samen met het aantal lades dat deze heeft. Dit hangt sterk af van het type gereedschapswagen. Zo zijn er wagens met drie lades, maar ook met tien of zelfs nog meer laden. Je kunt er daarnaast voor kiezen om een al gevulde gereedschapswagen te kopen. Ook zijn er deels gevulde gereedschapswagens en lege wagens beschikbaar.

Essentieel gereedschap voor je gereedschapswagen

Veel mensen hebben her en der al wat gereedschap in huis liggen dat ze gelijk al kwijt kunnen in hun gereedschapswagen. Toch is de kans groot dat je bepaalde soorten tools snel vergeet en er daarom te laat achter komt dat je ze niet in huis hebt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een set met boortjes, een set sleutels, inbussleutels en een waterpas. Daarnaast is het verstandig om altijd een bepaalde hoeveelheid schroeven, spijkers, moeren en bouten beschikbaar te hebben. Iedere doe-het-zelver is namelijk wel bekend met een snel tripje naar de bouwmarkt omdat je er te laat achter komt dat je iets vergeten bent. 

Andere tools voor je gereedschapswagen

Tenslotte zijn er nog een aantal zaken die handig zijn om altijd paraat te hebben in je gereedschapswagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken zoals schuurpapier, een stanleymes en een meetlat. Ook een set sterke tangen en een plamuurmes mogen niet ontbreken. Wat overigens ook altijd handig is om in huis te hebben en strikt genomen géén gereedschap is, is een bandenplakset. Veel mensen kiezen ervoor dit toch te bewaren in hun gereedschapswagen omdat anders de kans groot is dat ze dit kwijt raken. Afhankelijk van je werkzaamheden die je vaker uitvoert, kun je er ook voor kiezen om specifieke tools in je gereedschapswagen toe te voegen. Hiervoor is het sterk aan te raden zelf eens een lijstje te maken als je deze werkzaamheden wilt gaan uitvoeren. Zo kun je zelf de ideale samenstelling maken van het gereedschap voor je gereedschapskar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *