Heb jij je Koningsdag kleding al binnen?

Heb jij je Koningsdag kleding al binnen?

Weet jij al wat voor Koningsdag kleding je aan gaat doen met Koningsdag? Want ja, een van de meest levendige en vrolijke dagen in Nederland staat weer voor de deur! Op deze nationale feestdag, die elk jaar op 27 april wordt gevierd, kleurt het hele land oranje. Het is de dag waarop Nederlanders de verjaardag van koning Willem-Alexander vieren met festivals, straatfeesten, rommelmarkten, en natuurlijk: oranje kleding. In deze blog nemen we je mee in de wereld van Koningsdag kleding! Zo kun je een betere keuze maken bij het kopen van je Koningsdag kleding. 

Soorten Koningsdag Kleding

  • Oranje T-shirts en Polo’s: De basis van elke Koningsdag outfit is natuurlijk een oranje shirt. Je kunt hier eindeloos veel mogelijkheden vinden op het internet. Koop bijvoorbeeld koningsdag kleding met een printje of juist helemaal effen oranje. 
  • Accessoires in Oranje: Denk aan oranje hoeden, zonnebrillen, boa’s, sjaals en zelfs oranje pruiken. Deze accessoires kunnen zelfs de meest subtiele outfit omtoveren tot een feestelijke Koningsdag look. Tegenwoordig zijn oranje bucket hats een steeds populairder wordende keuze. 
  • Thema-Kostuums: Voor de echte feestvierders zijn er diverse kostuums, zoals oranje koningsmantels, kronen of zelfs outfits die geïnspireerd zijn op Nederlandse symbolen zoals tulpen of molens. Je kunt voor dit soort outfits goed terecht in verschillende carnavalswinkels, zowel online als in de winkelstraat.
  • Sportieve Koningsdag kleding: Oranje sportshirts of voetbaltenues zijn ook populair, vooral voor degenen die van een actievere Koningsdag houden. Trek bijvoorbeeld je oude Nederlands elftal shirt uit de kast! 
  • Kinderkleding: Voor kinderen zijn er schattige oranje jurkjes, shirts met grappige prints, en allerlei accessoires om hun outfit compleet te maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van Koningsdag kleding?

Koningsdag wordt vaak buiten gevierd, dus warme kleding is een aanrader. Zorg ervoor dat je kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen en die geschikt is voor het weer. Er zijn daarnaast veel opties qua prijs/kwaliteit: Veel Koningsdag kleding is redelijk geprijsd, maar let op de kwaliteit. Je wilt niet dat je shirt na één dag dragen al uit elkaar valt. Om met het onvoorspelbare weer van april in te spelen is het verstandig om een extra laagje oranje koningsdag kleding aan te trekken..

Waar kan je Koningsdag kleding het beste kopen?

Je kunt Koningsdag kleding vinden in veel Nederlandse winkels rond april. Online is er ook genoeg Koningsdag kleding te vinden. Vergeet ook de rommelmarkten niet; hier kun je soms unieke items op de kop tikken!

Koningsdag is een dag van nationale trots en feest, en wat is een betere manier om dat te vieren dan in een outfit die zowel comfortabel als feestelijk is? Je kunt allerlei oranje Koningsdag kleding vinden, dus succes met zoeken. Oranje boven! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *