Hypotheek bedrijfspand: hoe pak je dit aan?

Ben je geïnteresseerd in het verkrijgen van een hypotheek bedrijfspand om de aankoop van een commercieel pand te financieren? Dan zul je vaak een deel zelf moeten investeren met eigen geld, omdat banken niet meer zo gemakkelijk bereid zijn te financieren als vroeger. Daarnaast zijn er een paar essentiële factoren waarmee je rekening moet houden.

Een bedrijfspand via de bank financieren

Als je een gebouw voor je bedrijf koopt in plaats van huurt, investeer je er direct in. Als je de financiering van de commerciële ruimte veilig kunt stellen, op zijn minst. Je hebt je eigen vermogen nodig dat je direct in het bedrijfspand kunt investeren, naast solide financiële gegevens voor je bedrijf en het verkrijgen van een hypotheek bedrijfspand. Het is gebruikelijk om je persoonlijke bank te gebruiken bij het zoeken naar financiering voor een nieuw bedrijfspand dat grotendeels gebruikt zal worden voor de eigen onderneming van de eigenaar. Ze zijn essentieel, maar als je aanvullend betaalt voor andere diensten, kan veel extra potentieel worden ontsloten. De regels die gelden voor onroerend goed zijn de laatste tijd echter strenger geworden.

Wat is precies een hypotheek voor een bedrijf?

Een hypotheek bedrijfspand is een vorm van langetermijn financiering voor bedrijven die wordt gebruikt om onroerend goed te kopen of verbeteringen aan te brengen aan bestaande gebouwen. Onroerend goed kan niet alleen voor eigen gebruik worden gekocht, maar ook met de bedoeling het te verhuren aan derden. 

De looptijd van een bedrijfshypotheek

De lengte van de aflossingsperiode voor een bedrijfshypotheek bedraagt doorgaans meer dan 20 jaar. Dit is iets dat afhangt van de doelen die je hebt voor je investering en ook van het soort onroerend goed. Na de eerste tien jaar gaan je samen met de bank evalueren of de financiering nog steeds geschikt is voor jouw omstandigheden. Heb je een voorkeur voor een bepaalde looptijd? Nadat je je aanvraag hebt ingediend, ben je altijd welkom om deze te bespreken met een van de financiële experts van de bank. Je krijgt dan de gelegenheid om je voorkeur te delen.

Hoeveel geld mag ik lenen?

Welke financieringsoptie past het beste bij je behoeften voor een commercieel pand? En hoeveel geld mag je lenen? Je kunt in aanmerking komen om tussen de 70 en 80 procent van de waarde van het pand te lenen, maar dit hangt af van de staat van de financiën van je bedrijf en hoe stabiel het is. Uiteraard zijn er een aantal stappen betrokken bij het proces van het aanvragen van een hypotheek voor commercieel vastgoed. Toch is het aanvragen van een hypotheek bedrijfspand met de juiste middelen zeker haalbaar. Ga eens in gesprek met een bank om jouw mogelijkheden te bespreken en wie weet koop jij binnenkort al jouw eerste bedrijfspand!

Tip: FinaForte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *