vissen halibut pellets

Karpervissen met halibut pellets

Wanneer je een geoefende karpervisser bent weet je dat vissen met halibut pellets gegarandeerd tot succes leidt. Wanneer je geen geoefende visser bent zal je jezelf nu wellicht afvragen wat halibut pellets precies zijn. Pellets is een soort aas dat voornamelijk gebruikt wordt bij het karpervissen. Naast het vissen met pellets kun je bij het karpervissen natuurlijk ook boilies, tijgernoten of brood gebruiken als aas. Ieder viswater is immers anders, waardoor ook het perfecte aas steeds kan verschillen. Daarnaast zijn er verschillende soorten karpers, die elk een eigen voorkeur voor een bepaalde smaak hebben. Tevens kan het juiste aas ook nog verschillen per seizoen. Zo is het in de wintermaanden bijvoorbeeld beter om te vissen met aas met een lage voedingswaarde, terwijl je in het voorjaar juist moet vissen met aas dat een hogere voedingswaarde heeft.

Wat zijn pellets nu precies

Karper pellets zijn korte staafjes met aas die gebruikt worden tijdens het karpervissen. Deze staafjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en soorten. Zo kun je onder andere pellets met- of zonder gaatje kopen. Wanneer je pellets met gaatje koopt kun je ze gemakkelijk aan je vishaak hangen. Het basisingrediënt van pellets is vismeel. Tijdens het vissen zorgt dit meel ervoor dat er een geurspoor ontstaat wat de karpers naar het aas toe lokt. Wanneer pellets in het water worden gegooid, zullen deze langzaam uit elkaar vallen. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van het soort pellet dat je gebruikt. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer het duurt voordat de pellets helemaal opgelost zijn. Wanneer je vist met één van de pellets van tijgernotenkopen.nl  ben je verzekerd van kwalitatief goede pellets.

Hoe gebruik je pellets nu precies?

Pellets zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten. Zo kun je vissen met pellets die een afmeting van zo’n 8mm hebben, maar je kunt ook vissen met pellets die een afmeting van 20mm hebben. Daarnaast zijn er pellets verkrijgbaar waarmee je alleen de karpers kunt voeren, maar er zijn ook pellets die je kunt gebruiken als aas aan je vishaak. Omdat pellets uit elkaar vallen wanneer ze in aanraking komen met water, kun je er beter voor kiezen om ze vast te rijgen aan een haak met een hair of aan je onderlijn. 

De meest bekende pellet soort

Halibut pellets zijn de meest bekende en de meest bekende soort pellets. Halibut pellets bevatten heilbot. Deze pellets worden met name gebruikt om te vissen op grote karpers. Ideaal aas ook dus om te gebruiken tijdens het wedstrijdvissen. Vis je liever niet met pellets of wil je liever het aas waarmee je vist zelf maken? Dan zijn er genoeg andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk zelf vis boilies maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *