Overgordijnen in combinatie bij je raamdecoratie

Heb je in je woon- of slaapkamer prachtig nieuwe duo-rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen opgehangen maar mis je nog net een beetje sfeer of is het nog niet helemaal zoals je in gedachten had? Kijk naar overgordijnen! Overgordijnen zijn in veel verschillende varianten leverbaar en zijn in elke ruimte van je huis een mooie aanvulling.

Overgordijnen in de slaapkamer

De meeste mensen kunnen het beste slapen in een volledig donkere kamer. Veel jaloezieën of plisségordijnen zijn vrijwel 100% lichtdicht maar wil je jouw slaapkamer écht helemaal donker kun je kiezen voor een verduisterend overgordijn. Als je overdag juist geen verduistering wil in je slaapkamer maar wel privacy, kun je kiezen voor een lichtdoorlatend overgordijn. Dit zorgt er voor dat je wel iets voor je raam hebt hangen maar er minder makkelijk naar binnen gekeken kan worden en je kan genieten van een kleine beetje zonlicht. Ook geven overgordijnen net wat meer sfeer en warmte aan je kamer dan een plisségordijn of jaloezie.

Overgordijnen in de woonkamer

Heb je stoere zwarte jaloezieën opgehangen maar mis je warmte in je woonkamer? Kies dan voor een lichtdoorlatend overgordijn in een kleur die goed past bij je bank, vloer of ander element in je kamer. Wil je de overgordijnen niet voor de volledige ramen hebben hangen? Dan kun je ook “foppers” monteren, dit is een smal stuk rail wat alleen op de uiterste delen van je raam gemonteerd wordt. Hier hang je een smal stuk gordijn aan met een riante plooi. Zo krijg je de look van een vol gordijn terwijl dat niet zo is.

Plooisoorten 

Een overgordijn is op te hangen aan een gordijnrail, railroede of een roede. Als je kiest voor een gordijnrail of railroede kun je kiezen tussen een enkele-, dubbele- of waveplooi. Kies je voor een gordijnroede kun je kiezen tussen verschillende inslagringen. De keuze voor het verschil in plooien ligt puur bij de smaak, en uitstraling wat je met je gordijn wil laten zien! Zo zie je een enkele of dubbele plooi van in een klassieke woning en de wave plooi in de modernere woningen.

Andere voordelen van overgordijnen

Wanneer je een erg minimalistische woonstijl hebt of erg grote ruimtes met hoge ramen kan het snel gaan galmen in je huis. Als je dan overgordijnen ophangt werken deze isolerend en dempen deze het geluid. Hiermee kun je ook het geluid van buiten weren met je overgordijnen.

Overgordijnen zijn ook nog eens goed voor je portemonnee, ze isoleren namelijk de ruimte door in de winter de warmte binnen te houden en in de zomer zonnestralen buiten te houden waardoor ze samen met plisségordijnen een van de meest energie efficiënte raamdecoraties zijn. Zo heb je elk moment van het jaar een aangename temperatuur in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *