Kies voor kwaliteitsvol tuinmateriaal

Afhankelijk van de grootte van je tuin, heeft deze wel wat onderhoud nodig. Zeker in de zomerperiode is de kans groot dat je optimaal van het goede weer wil genieten door zoveel mogelijk in je tuin te zitten. Je tuin onderhouden wordt een stuk eenvoudiger wanneer je kiest voor het juiste materiaal. 

Welke grasmaaier kies je het beste?

Bij de aankoop van een grasmaaier heb je verschillende mogelijkheden. Welke machine je het beste aankoopt, hangt voor een groot deel af van de grootte van je tuin. Heb je een redelijke kleine tuin? Dan is het voldoende om te kiezen voor een handgrasmaaier. Het voordeel is dat je geen accu nodig hebt, waardoor ook het geluidsniveau erg laag ligt. Wil je toch graag een maaier op accu? Dat is ook mogelijk, maar ook deze zijn voornamelijk voorzien voor kleinere tuinen. 

Voor grotere tuinen wordt het aangeraden om een zitmaaier te gebruiken. Zo kan je op een comfortabele manier je gras afrijden zonder dat je last krijgt van je rug of nek doordat je lang gebogen staat over je maaier. Het nadeel van een zitmaaier is dat deze iets minder wendbaar is. De hoeken van je tuin zijn bijgevolg moeilijker te bereiken.

Wil je graag een vers gemaaid gazon zonder al te veel moeite? Dan kan je kiezen voor een robotmaaier. De robot maait het gazon zonder dat je ook maar iets zelf moet doen. Je hoeft enkel het terrein af te bakenen dat de robotmaaier moet maaien. Zodra deze automatische grasmaaier in de buurt komt van het touw waarmee het terrein is afgebakend, weet het toestel dat het moet draaien. 

Gebruik de juiste kettingzaag voor je bomen en struiken

Wanneer je bomen en struiken in je tuin hebt staan, hebben deze natuurlijk ook onderhoud nodig. Zeker in de zomerperiode krijgen struiken regelmatig een groeischeut. Een goede kettingzaag kan ervoor zorgen dat het onderhoud vlot en eenvoudig gebeurt. In de zoektocht naar een goede kettingzaag moet er een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende aandrijvingen. Zo kan je kiezen uit onder meer een kettingzaag op benzine, met een batterij of op elektriciteit. 

De meest verkochte kettingzaag is die op elektriciteit omdat je bij dit type zaag niet steeds benzine op voorraad moet hebben. Daarnaast kan je meteen van start gaan, zonder het risico te lopen op een lege batterij. Een nadeel is dat je met een kettingzaag op elektriciteit rekening moet houden met de kabel en de nabijheid van een stopcontact. Al kan je dit natuurlijk ook verhelpen door een verlengkabel te gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *