Lampen 5cc.nl

Kijk, zonder handen!

Als het gaat om ons dagelijks leven, zijn er steeds meer dingen die min of meer automatisch kunnen gaan. Dingen die we vroeger nog echt met de hand moesten doen, maar tegenwoordig nauwelijks moeite meer kosten, of zelfs helemaal vanzelf gaan. Aan een flink deel van die dingen zijn we al aardig gewend geraakt, denk aan de wasmachine, de vaatwasser en de afstandsbediening van de televisie. Kun jij je nog een wereld zonder voorstellen? Een aantal andere dingen is nieuwer, en nog niet in vrijwel ieder huis terug te vinden. De kans is echter groot dat dat nog maar een kwestie van tijd zal zijn.

Lichten die bewegingen registreren of geprogrammeerd kunnen worden

Je verlichting in huis laten branden zonder dat je er een knopje voor hoeft aan te raken: in heel veel huishoudens al de normaalste zaak van de wereld. Best even wennen, sinds we lampen in huis hebben, hebben we ook lichtknopjes om ze te bedienen, maar voor veel mensen nu al niet meer te missen.

Lampen bedienen zonder knopjes te gebruiken kan grofweg op twee manieren. Je kunt gebruik maken van sensoren, die als zij beweging registreren automatisch de lamp aan kunnen zetten, en zodra de beweging weer stopt ook zorgen voor de uitschakeling hiervan. Deze zijn vooral handig in ruimtes waar je vaak kort verblijft, zoals de gang of het toilet.

In de woonkamer is het minder handig als het licht vanzelf uitgaat als je een paar minuten niet bewogen hebt. Hier zijn lampen die je via een app kunt programmeren een betere keuze. Ze kunnen aan en uit gaan op vaste momenten die je zelf kiest, maar bijvoorbeeld ook meegaan in de zonsopkomst en zonsondergang. Bijkomend voordeel is dat het hier vaak om LED verlichting gaat; dat is nog eens duurzaam ook.

Boodschappen doen via een speaker

Boodschappen laten bezorgen, dat kennen we al een tijdje. Maar nu wordt het nog makkelijker: je kunt je digitale boodschappenlijstje vullen en versturen door alleen maar te zeggen wat je wilt. Daar heb je een slimme speaker voor nodig, die overigens nog veel meer dingen handsfree voor je kan regelen. Voortaan is brullen dat het wc-papier op is voldoende om het snel erna bezorgd te krijgen, hoe handig is dat!

Een stofzuiger die zelf het werk doet

Niet dol op huishoudelijke klusjes? Dan klinkt stofzuigen zonder handen je vast als muziek in de oren. We kennen hem al een tijdje, maar dankzij verbeterde technieken en lagere prijzen is de robotstofzuiger nu echt op grote schaal doorgedrongen tot onze huishoudens. Door hem te programmeren kan hij ervoor zorgen dat je iedere ochtend in een schone woonkamer beneden komt, of dat hij aan het werk gaat zodra jij de deur uitgaat om datzelfde te doen, maar dan op kantoor. Ideaal, een vloer die iedere dag ‘vanzelf’ weer schoon wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *