4 manieren om een webwinkel te bouwen

Droom je van een eigen webwinkel? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje te starten. Wanneer je nog niet eerdere een webshop gehad hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aan moet pakken. Hierdoor zie je mogelijk beren op de weg. Wij helpen je graag om een eigen webwinkel te starten. Daarom zetten we in deze tekst 4 manieren op een rijtje om een eigen webshop te bouwen.

1. Content Management Systeem (CMS)

Als je zelf niet bijzonder veel kennis van het ontwikkelen van websites hebt, denk je misschien dat het niet mogelijk is om zelf een webwinkel te bouwen. Met behulp van een content management systeem (CMS) is dit wel degelijk het geval. WordPress is een bekend voorbeeld van een CMS, maar de laatste jaren bouwen steeds meer mensen hun webwinkel via Shopify of Magento. Het grote voordeel van deze platformen is dat je niet over ontwikkelkennis hoeft te beschikken. Hierdoor kan in principe iedereen een eigen webshop starten. Beschik je wel over programmeerkennis? Dan kun je een webwinkel via deze platformen grotendeels naar eigen wens samenstellen. Het is bovendien makkelijk om bijvoorbeeld producten toe te voegen als jouw webwinkel al online is.

2. Website builder

Wie een eigen webwinkel wil bouwen, kan zich ook tot een website builder richten. Dit is een programma waarmee het een fluitje van een cent is om een eigen website te bouwen. Toch brengt een website builder ook een groot nadeel met zich mee. In vergelijking met een content management systeem zijn de keuzes namelijk beperkt. Bovendien is het lastiger om aanpassingen te doen, waardoor je vaak een standaard webwinkel krijgt. Wil jij je onderscheiden ten opzichte van andere webwinkels? Dan is een website builder misschien niet de juiste keuze.

3. Zelf programmeren

Weet je hoe je zelf een website bouwt? Dan kun je overwegen om ook een eigen webwinkel te bouwen. Hier gaat weliswaar behoorlijk wat tijd en moeite in zitten, maar het loont zeker. Bezoekers zullen direct zien dat jouw webshop in geen velden of wegen op de webwinkels van concurrenten lijkt. Hierdoor is het betrekkelijk eenvoudig om je te onderscheiden. Zelf een webshop programmeren is alleen aan te raden als je over alle benodigde kennis beschikt. Wanneer er ook maar een deel van deze kennis ontbreekt, wordt jouw webwinkel mogelijk een flop als je toch besluit om hem zelf te programmeren.

4. Laten bouwen

Zelf een webwinkel bouwen is niet bijzonder lastig als jij je tot een CMS of website builder richt. Toch zijn er genoeg mensen die er niet uit komen. Geldt dit ook voor jou? Besteed een webwinkel bouwen dan uit aan een professional. Hij kan jouw webshop in een gebruiksvriendelijk systeem bouwen, zodat je naderhand makkelijk en snel aanpassingen kunt doen aan de voorkant van de webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *