5cc.nl

Met deze drie stappen wordt jouw werkdag een succes

Je herkent het vast dat je aan het begin van een dag jezelf voorneemt om er een productieve dag van te gaan maken. Toch komt het helaas dan vaak voor dat je op het eind van de dag minder gedaan hebt dan je wilde. Dat geeft vaak een vervelend en teleurstellend gevoel. Het is veel fijner wanneer je je dag of week afsluit met het gevoel dat je goed bezig bent geweest. Vaak kun je met een goede planning en voorbereiding ervoor zorgen dat je een gestructureerd en daardoor ook productieve dag hebt. In deze blog vind je dan ook tips voor een productieve werkdag. Op die manier maak je je werk zo succesvol mogelijk.

Begin de dag zonder stress en kom op tijd

Het geeft rust wanneer je op tijd op je werk arriveert en dus ook op tijd van je huis weggaat. Als je er de hele tijd tegenaan moet racen om op tijd te komen en net op tijd, of misschien een paar minuten te laat op je werk arriveert, begin je de dag gelijk met een gejaagd gevoel. Het werkt veel fijner wanneer je rustig je dag kunt beginnen en nog de tijd hebt voor bijvoorbeeld een bakje koffie. Je zult zien dat wanneer je op tijd komt, je je werk ook met een goed gevoel kunt doen, zonder je opgejaagd te voelen.

Maak een planning van je taken

Het is verder ook erg belangrijk om een goed een duidelijke planning te maken van je taken. Schrijf deze op in bijvoorbeeld een planner, of maak er een op je computer. Het maken van een planning zorgt voor overzicht. Je ziet in één oogopslag welke werkzaamheden je moet doen. Plan bijvoorbeeld ook in hoelang je met een bepaalde taak bezig gaat. Je zult zien dat je dan gemotiveerd aan de slag gaat. Wanneer je geen planning maakt, kan het zijn dat dit chaotisch is in je hoofd. Je weet wel wat je allemaal moet doen, maar zonder duidelijke planning voel je minder snel een stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan of een taak af te ronden.

Zorg voor een goede werkplek

Tot slot is het van belang dat je je op je plek voelt en dat je op je gemak je taken kunt uitvoeren. Wist je dat groen om je heen je goed kan doen? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je van een groene kleur om je heen, rustig wordt. Als je een deadline hebt die je moet halen, plaats dan dus verschillende planten op je bureau en je zult merken dat je gemoedstoestand erop vooruit gaat! Verder kan het ook productief zijn om voor vergaderingen of meetings eens op een andere plek dan je kantoor te werken, bijvoorbeeld op een van de vergaderlocaties in Amsterdam. Een nieuwe omgeving zorgt namelijk weer voor nieuwe ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *