Met muurelementen breng je niveauverschillen in je tuin aan

Zo breng je niveauverschillen aan in je tuin met muurelementen

Wat maakt een tuin mooi? Er zijn veel dingen die een tuin mooi kunnen maken. Sommige mensen geven de voorkeur aan een tuin vol bloemen, terwijl anderen misschien liever een meer natuurlijke uitstraling hebben met planten en bomen. Het hangt allemaal af van je persoonlijke smaak! Er zijn echter een aantal dingen die je in elke tuin kunt toepassen om te zorgen voor een aantrekkelijke aanblik. Zo wil je liever niet dat alles op één niveau ligt. Eén manier om niveauverschillen te creëren is door muurelementen te gebruiken. In deze blogpost bespreken we de verschillende manieren waarop je muurelementen in je tuin kunt gebruiken.

Wat muurelementen zijn

Muurelementen zijn ook bekend onder een andere naam, namelijk: stapelblokken. Het is goed om te weten dat het hierbij om hetzelfde gaat. Muurelementen worden in tuinen vaak gebruikt om hoogteverschillen te creëren. Het spelen met verschillende hoogtes in een tuin kan natuurlijk op verschillende manieren, bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van hoge en lage planten. Het voordeel van muurelementen is dat ze in elke tuin passen. Ook zijn muurelementen in verschillende varianten verkrijgbaar, van een strakke of moderne look tot een meer natuurlijke en robuuste uitstraling. Zo is er altijd wel een type muurelement dat bij de rest van de stijl van je tuin past.

Inspiratie voor muurelementen

Muurelementen zijn in feite bouwblokken waarmee je zelf kunt bepalen wat je er mee gaat bouwen. Toch hebben veel mensen hier moeite mee omdat de mogelijkheden eindeloos lijken. Muurelementen kun je ten eerste gebruiken om kleine muurtjes in je tuin te maken. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde gedeeltes van elkaar afscheiden. Ook kun je goed verhoogde bloembakken maken met muurelementen. Hierbij kun je kiezen voor verhoogde bloembakken die als eilandjes los in je tuin staan maar ook voor border bloembakken die zo je tuin ook nog eens mooi afgrenzen. Muurelementen worden daarnaast ook gebruikt om vijvers op te bouwen en naast traptreden om zo de verhoging samen te laten komen tot een geheel.

Soorten muurelementen

Zoals we eerder zijn, zijn er dus een aantal verschillende soorten muurelementen. De meest voorkomende varianten hiervan zijn strakke muurelementen en zogeheten getrommelde muurelementen. Deze laatste variant heeft een ruwer uiterlijk, waardoor de stenen al wat ouder lijken. Ook zijn er nog ruwere muurelementen beschikbaar die zo je tuin een robuuste en natuurlijke uitstraling geven. De strakke muurelementen worden tegenwoordig vaak gebruikt in moderne tuinen in donkere kleuren, zoals bijvoorbeeld antraciet. Met deze tips weet jij hoe je je tuin er aantrekkelijker laat uitzien dankzij muurelementen en hoogteverschillen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *