PVC vloer visgraat

PVC vloer? Visgraat!

U realiseert het u waarschijnlijk niet, maar de hele sfeer van een kamer wordt grotendeels bepaald door de vloer. Het hele interieur is afhankelijk van de vloer en wanneer deze niet met elkaar matcht dan stoort dat direct. De vloer is een beetje een verborgen held in de zin dat je je waarschijnlijk niet beseft in hoe verre het de toon zet voor je hele interieur, totdat het niet klopt. In deze blog wil ik wat extra aandacht geven aan de trend die op dit moment de huiskamers in Nederland overneemt; de PVC visgraat vloer. 

Wat is PVC en waarom is het zo populair?

Om even te beginnen bij het begin. Een PVC vloer is een vloer die de uitstraling van een klassieke houten vloer combineert met veel praktische voordelen. Het is ten eerste eenvoudig te reinigen en heel onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot hout gaat het goed samen met warmte en is het waterdicht, dus hoef je niet bang te zijn voor kromtrekken als je het legt in een vochtige kamer (zoals de keuken of badkamer), of in combinatie met vloerverwarming. Ook over verkleuring hoef je je geen zorgen te maken bij deze vloeren, want PVC is een kleurvast materiaal. Als kers op de taart is PVC ook nog slijtvast en daardoor erg duurzaam, en kent het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het is daarom geen wonder dat steeds meer huiseigenaren of huurders kiezen voor een PVC vloer in plaats van een klassieke houten vloer.

De visgraatvloer; trendy en luxe

Dit patroon heeft zijn naam te danken aan de vorm waarin de planken gelegd worden, deze vorm doet (losjes) denken aan het skelet van een vis. Het geeft een luxe uitstraling aan het interieur, en afhankelijk van de breedte van het laminaat, kan het de kamer ruimer laten ogen. Het is een tijdloze klassieker die bij elk interieur past en mooi is bij elke woonstijl. Veel mensen combineren een PVC visgraat vloer vooral met gietijzer en een industrieel interieur, wat een gaaf contrast geeft.

Zelfs binnen soorten visgraat vloeren is er nog veel variatie, dus voor ieder wat wils. Je kan kiezen voor wat kortere planken en een iets bredere ‘graat’ of lange dunne planken voor een wat uitgerekt motief. Sinds kort is er ook een stijl visgraat op de markt gekomen dat bekend staat als ‘walvisgraat’, met extra brede planken. Naast de dikte en lengte van de plank is deze vloer, zeker als je kiest voor PVC, beschikbaar in een scala aan verschillende kleuren, Van krijtwit tot carbon zwart en alles ertussenin. Zelfs met het volgen van deze populaire trend kunt u dus uw eigen unieke stijl geven aan de vloer. 

Kijk dus niet verder, en ga op zoek naar de perfecte PVC vloer met visgraat patroon voor uw volgende huis renovatie. U zult er geen spijt van krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *