CV Ketel huren

CV ketel huren; een goed alternatief?

Bent u toe aan een nieuwe CV ketel, maar ziet u er tegenop om in één keer een groot bedrag uit te geven? Of heeft u daar simpelweg op het moment de capaciteit niet toe? Dan is het een goed alternatief om een CV ketel te huren. Dit is een manier om de kosten uit te spreiden over een langere tijd, en om eventueel tijd te winnen. Als u zich bijvoorbeeld aan het verdiepen bent in alternatieven, zoals een warmtepomp. Is dit laatste het geval, zorg dan wel dat u kiest voor een flexibel huurcontract waar u nog niet vele jaren aan vast blijft zitten. Maar waar moet u aan denken bij het overwegen van een CV ketel huren? Wat zijn de voor- en nadelen? Als u dat wil weten, lees dan vooral verder!

De voordelen van een CV ketel huren 

Het meest voor de hand liggende voordeel van het huren van een CV ketel in plaats van kopen is dat het geen plotselinge grote uitgave is. U zal er zeker de bank niet op breken. U hebt een vaste uitgave per maand en deze zijn duidelijk omschreven in het huurcontract. Vaak zit bij deze maandelijkse prijs ook reparaties en onderhoud inbegrepen, wat resulteert in dat u geen hoge kosten hebt op het moment dat er een onderdeel kapot gaat. Zeker bij flexibele contracten is het vaak zo dat ze na een vaste tijd (bijvoorbeeld 1 jaar) maandelijks opzegbaar zijn. Het is een goede manier om geld te besparen en tijd te winnen als u bijvoorbeeld op korte termijn een gasloze verwarmingsoplossing overweegt, maar ook als u van plan bent te verhuizen.

De nadelen van een CV ketel huren

Het huren van een CV ketel heeft ook wat nadelen in vergelijking met het kopen van een ketel. Bij het huren van een CV ketel heeft u geen vrije keus wie het onderhoud van de ketel uitvoert. Dus als u er ontevreden over bent is het lastiger om hier verandering in te brengen. Echter zal het bedrijf waarvan u de CV ketel huurt wel een klantenservice hebben waar u uw ontevredenheid kunt uiten. Een ander nadeel is dat bij sommige contracten bij sommige contracten voortdurend met het internet verbonden moet blijven voor beheer op afstand. Het voordeel daarvan is dan wel dat het bedrijf op afstand kan zien wat er mis is met de ketel als er een probleem is. Als er een probleem is dat u zelf op kunt lossen kunnen ze dat telefonisch uitleggen, en hoeft er dus niet altijd een professional voor te komen. Andere nadelen zijn dat de verhuurder de voorwaarde van het contract bepaald, en dat er vaak beperkte keuze is in merk of model, daarbij hebben grotere bedrijven vaak een uitgebreider assortiment. 

Het is belangrijk om deze voor en nadelen tegen elkaar af te wegen, en hopelijk kunt u dan een goede keuze maken in het overwegen van een CV ketel huren. Bij huren kiest u voor zekerheid en flexibiliteit, maar u levert ook wat dingen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *