Ook zelf een droogbloemen boeket samenstellen? Je kan zelf je bloemen drogen maar gelukkig ook terecht bij een droogbloemen groothandel!

Stel je eigen droogbloemen boeket samen met deze tips

Bloemen zijn een geweldige manier om iemand te laten zien dat je om hem of haar geeft. Waarom zou je niet een stap verder gaan en je eigen boeket van gedroogde bloemen maken? Het is makkelijk om te doen, en het resultaat is prachtig! Droogbloemen zijn tegenwoordig net zoals vroeger weer helemaal in trek. Het nadeel is dat je voor een boeket droogbloemen tegenwoordig weer veel geld moet neerleggen. Dat is nog een reden om je bloemen zelf te drogen, of ze aan te schaffen bij een droogbloemen groothandel. In deze blogpost geven we je enkele tips over hoe je bloemen droogt zodat je een boeket kunt maken voor elke gelegenheid!

Perfecte droogbloemen voor je boeket

Als je zelf graag bloemen wilt gaan drogen om een mooi boeket te maken, is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is lang niet elke bloem geschikt om te drogen. Over het algemeen geldt dat bloemen met een houten steel beter te drogen zijn omdat deze steviger zijn. Bloemen met een slappe steel blijken namelijk makkelijker te breken als ze drogen en zijn daarom minder geschikt in een boeket voor droogbloemen. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je je daarom beter eerst even inlezen. Als alternatief kun je natuurlijk ook te rade gaan bij een droogbloemen groothandel.

Droogbloemen groothandel of zelf drogen

Als je in plaats van bij een droogbloemen groothandel toch liever zelf je bloemen droogt zijn daar ook verschillende manieren voor. Zo kun je de bloemen simpelweg in een vaas laten drogen. Hierbij kun je bijvoorbeeld een stuk gaas of ander materiaal over de vaas heen spannen waarin je de bloemen steekt. Ook kun je de bloemen pletten in een boek, dit maakt ze echter minder geschikt voor een boeket.

Alternatieve manieren om bloemen te drogen

Een minder bekende methode om bloemen te drogen is het gebruiken van rijst. Zo kun je de bloemen die je wilt drogen rechtop in een bak steken, waarbij de onderkant van de bak bedekt is met rijst. Net zoals bij een natte telefoon het geval is, zuigt de rijst het vocht uit de bloemen. Een laatste methode waarbij je misschien wat beter moet opletten is het drogen van bloemen in je oven op 40 graden. Let hierbij wel goed op en verlies de bloemen niet uit het oog. Alhoewel het drogen van bloemen een leuk karwei kan zijn, wordt dit al gauw veel werk als het op grote aantallen aankomt. Als je meer droogbloemen wilt afnemen, kun je daarom waarschijnlijk beter terecht bij een droogbloemen groothandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *