Asbest kan teruggevonden worden in oudere huizen en schuurtjes. Gebruik altijd asbestzakken om dit veilig af te voeren

Alles over asbest: asbestzakken, asbest saneren en meer

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat vroeger veel werd gebruikt in de bouw. Als je ooit de pech hebt om asbest in je huis tegen te komen, is het belangrijk om te weten hoe je er veilig mee omgaat. In deze blogpost vertellen we je daarom alles wat je moet weten over asbest: wat het is, waar het vandaan komt, waarom het gevaarlijk is, en hoe je er zo snel mogelijk van af komt. We bespreken ook het gebruik van asbestzakken voor sanering doeleinden. Blijf veilig en blijf op de hoogte!

Waar asbest vandaan komt

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat vroeger veel in de bouw werd gebruikt. Sinds de gevaren ervan beter bekend zijn, is het gebruik ervan in Nederland verboden. Asbest is een natuurlijk materiaal dat in mijnen wordt gedolven. De naam asbest komt af van het Griekse asbestos, wat onverwoestbaar betekent. Juist daarom was het vroeger een populair materiaal om in huizen te gebruiken. Asbest is een carcinogeen, wat betekent dat het kanker kan veroorzaken. Als je ooit de pech hebt asbest in je huis tegen te komen, is het belangrijk te weten hoe je er veilig mee omgaat en hoe je het veilig laat afvoeren in asbestzakken.

Asbest saneren en asbestzakken

Het grote nadeel van asbest is dat het verwerkt kan zitten in allerlei soorten materialen. Daarom kan het erg lastig zijn om te achterhalen of je asbest in je huis hebt zitten of niet. Als je huis voor of rond 1994 gebouwd is kan deze kans dus aanwezig zijn. Gelukkig kun je een asbest check laten uitvoeren en asbest laten saneren door gespecialiseerde bedrijven. In sommige gevallen kun je zelf aan de slag gaan. Dit is echter alleen in een paar speciale situaties het geval. Ook is het goed om te onthouden dat je hier altijd goed beschermd te werk moet gaan met asbestzakken.

Asbestzakken en asbest afvoeren

Om asbest te kunnen afvoeren moet je altijd gebruik maken van asbestzakken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Ook zijn er speciale asbestzakken beschikbaar voor golfplaten. Dit komt doordat de golfplaten die vroeger gebruikt werden voor schuurtjes vaak asbest bevatten. Daarnaast moet je altijd goed bij je gemeente checken wat de regels zijn omtrent het afvoeren van asbest. Vaak moet je hier namelijk vooraf een melding van laten maken. Een bedrijf dat zich specialiseert in het saneren van asbest kan je hier ook mee helpen. Onthoudt tenslotte dat je met asbest beter een bedrijf kunt inhuren voor extra informatie dan jezelf onnodig in gevaar te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *