Werk jij ook liever thuis aan je hoekbureau? Dit zijn de voordelen van thuiswerken!

Thuis aan je hoekbureau of liever op kantoor aan je zit-sta bureau? Dit zijn de voordelen van thuiswerken

Steeds meer mensen hebben de afgelopen tijd de effecten van thuiswerken mogen meemaken. Voor de een geeft het ontzettend veel vrijheid. De ander kan niet wachten om zijn collega’s weer te zien en heeft het gevoel niks voor elkaar te kunnen krijgen. Werk jij liever thuis aan je hoekbureau of op kantoor aan een zit-sta bureau? Veel mensen zijn inmiddels niet overtuigd van het thuiswerken. Anderen zweren er juist bij. In dit artikel kijken wij daarom naar de voordelen van thuiswerken!

Productiever aan je hoekbureau

Of je nu echt daadwerkelijk productiever bent als je thuis werkt is nog niet helemaal duidelijk. Sommige mensen hebben dit gevoel totaal niet en andere mensen zweren dat ze thuis juist productiever zijn. Of je nu echt productiever bent ligt dus ook deels aan jezelf maar ook aan hoe je je tijd en je ruimte indeelt. Over het algemeen is bijvoorbeeld bewezen dat je productiever werkt in een opgeruimde en helder ingedeelde ruimte. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je bureau goed opgeruimd is en dat je voldoende ruimte tot je beschikking hebt. Dit is een van de redenen dat steeds meer mensen kiezen voor een hoekbureau. Zo heb je meer beschikbare ruimte wat erg fijn werkt.

Dicht bij huis

Voor de een is het een ontzettend groot voordeel om thuis te werken. Voor de ander is het een ramp, mede doordat zij het gevoel hebben dat zij werk en privé minder goed gescheiden kunnen houden. Als je genoeg beschikbare ruimte hebt, is het zeker weten een goed idee om een apart kantoor in te richten thuis. Door deze efficiënt in te richten met bijvoorbeeld een hoekbureau en andere items heb je zo toch nog het gevoel dat je op werk bent. Als je een speciale ruimte hebt die je alleen met werk associeert, heb je op deze manier je privéleven in de rest van je huis beter afgebakend.

Hoekbureaus en planten

Een ander groot bijkomend voordeel voor velen in een periode van thuiszitten was nu juist het inrichten van een kantoor waar jij je écht thuis voelt. Veel mensen ervaren dit niet op hun eigen kantoor omdat bepaalde keuzes wat betreft de inrichting voor hen gemaakt zijn. Aan het werk gaan in een ruimte die compleet naar je eigen smaak is ingericht kan zo ontspannend en motiverend werken. Daardoor kan zelfs het inrichten van je kantoor met hoekbureau, planten en andere items als een feestje gaan voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *