Red Cedar

Tips bij de inrichting van je tuin

De tuin staat natuurlijk bekend als een plek waar je bent om lekker te ontspannen. Na een lange dag werken bijvoorbeeld, of in het weekend, wanneer je vakantie hebt of wanneer er gezellig visite langskomt, is het heerlijk om in te tuin te kunnen vertoeven. Hoe fijn is het om te genieten van de frisse buitenlucht, terwijl je je comfortabel voelt in je tuin. Wel is het vaak lastig om de tuin in te richten. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze het moeilijk vinden om de tuin goed te verdelen, zonder dat ze er al teveel onderhoud van hebben. Daarom hebben wij enkele tips verzameld, die je misschien op ideeën kunnen brengen bij het inrichten van je tuin.

De voortuin

Als je een voortuin hebt, zullen mensen die langs je huis lopen of langskomen, de voortuin als eerste opmerken. Je voortuin is dus als het ware een visitekaartje van je woning. Bedenk allereerst goed waar jij je voortuin voor gebruikt. Als je er bijvoorbeeld niet vaak komt, omdat je daarnaast een achtertuin hebt, zul je er waarschijnlijk niet uitgebreid gaan zitten. Het is dan een idee om een voortuin aan te leggen die onderhoudsvriendelijk is, zoals met bestrating. Zo kun je bijvoorbeeld tuintegels aanleggen om een nette en mooie voortuin te creëren.

Diepte in je tuin

Heb je een smalle tuin? Er zijn verschillende trucjes waardoor je deze er breder uit kunt laten zien. Vaak is het namelijk zo dat een smalle tuin ook vrij lang is. Wanneer je de lengte van deze tuin onderbreekt door de tuin in verschillende delen op te delen, kun je er diepte in creëren. Denk aan een eethoek, een hoek met bijvoorbeeld een moestuin, of een hoek met een ontspannen bankje. Door verschillende hoekjes te maken, lijkt je tuin een stuk breder. Hoekjes kun je ook maken aan de hand van schuttingen of tuinschermen. Hierbij is het een tip om de houtsoort Red Cedar te gebruiken. Deze houtsoort is afkomstig van de reuzenlevensboom die langs de pacifische (Canadese) kust groeit en heeft een levensduur die kan oplopen tot 25 jaar. Daarom is het niet nodig om het hout te behandelen

Duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven. We zijn ons steeds meer bewust van het milieu, en passen dat bijvoorbeeld toe in onze kleding, meubels, maar dit kan ook met je tuin en met je eten. In een duurzame tuin kan de natuur namelijk zijn eigen gang gaan. Daardoor draag je een steentje bij aan een beter klimaat. Je kunt je eigen groenten kweken door een moestuin aan te leggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *