Zo kun je een sfeervolle tuin creëren

De zomer komt er over een maanden weer aan dat houdt in dat de dagen weer langer en ook warmer worden. Hoe heerlijk is het dan om lekker in je tuin te zitten en bijvoorbeeld van een goed boek te genieten, van lekker eten, van goed gezelschap of van het zonnetje! Het is dan natuurlijk extra fijn wanneer je dit kunt doen in een tuin die gezelligheid uitstraalt. Daarom hebben wij verschillende tips verzameld om je tuin sfeervol te maken. Geniet van de zomer!

Schoonmaken

Ja, schoonmaken, je leest het goed! Waarschijnlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt bij een tuin klaarmaken voor de zomer… Maar toch is het wel verstandig om je tuin goed op te ruimen en regelmatig schoon te maken. Veeg alle bladeren bij elkaar, haal het onkruid weg en maak eventuele tegels ook goed schoon. Hierdoor ziet je tuin er meteen een stuk frisser uit en hij is hierdoor helemaal klaar voor de zomer. Hierna kan dan het inrichten gaan beginnen!

Schutting

Heb je een schutting in je tuin? Vaak wordt deze geplaatst zodat je wat meer privacy hebt. Het is natuurlijk ook niet fijn wanneer je zo bij je buren in de tuin kunt kijken. Een schutting biedt dan een ideale oplossing. Wel zijn schuttingen vaak wat ongezellig in een tuin. Gelukkig kun je dit probleem gemakkelijk verhelpen door de schutting op te leuken. Hang er bijvoorbeeld vrolijke bloemetjes aan, of juist leuke foto’s van mooie herinneringen. Op die manier ziet je schutting er gelijk vrolijk uit en dat geeft een gezellige sfeer.

Diepte

Het is natuurlijk  ook altijd fijn wanneer je tuin groter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt realiseren. Wanneer je bijvoorbeeld een smalle tuin hebt, kun je deze er breder uit laten zien. Wanneer je de lengte van deze tuin namelijk onderbreekt door de tuin in verschillende delen op te delen, kun je er diepte in creëren. Denk aan een eethoek, een hoek met bijvoorbeeld een moestuin, of een hoek met een ontspannen bankje. Door verschillende hoekjes te maken, lijkt je tuin een stuk breder.

Zwart

Het is een trend om zwarte elementen in je tuin te verwerken, bijvoorbeeld voor het meubilair van je tuin, maar ook voor accessoires. Ook kun je denken aan zwart deurbeslag bij bijvoorbeeld je buitendeur. Op die manier ziet de toegang naar je tuin er gelijk heel stijlvol uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *