Tuinen die passen bij deze tijd

Wie in deze tijden de tuin gaat inrichten maakt gebruik van wilde bloemenmengsel De vakhandel. Met alle gevolgen van de huidige klimaatcrisis is dat het minste wat we kunnen doen. Bloemenmengsels bestaan in allerlei kleuren en geuren. Er zijn meer dan tientallen soorten bloemenmengsels, maar sommige mengsels zijn voor een specifieke doelgroep. Zo heb je mengsels voor bijen en vlinders, maar ook voor dakbedekking of voor in de bebouwde kom. Het inzaaien van bloemenmengsels zorgt ervoor dat er meer bloemen komen die bijen en vlinders kunnen bestuiven. Daarnaast is een bloemenmengsel ook zeker aan te raden als dakbedekking. Dit mengsel kan gebruikt worden op een sedumdak en neemt veel vocht op. Dit zorgt ervoor dat er minder piekafvoer ontstaat waardoor de straten minder snel blank staan. Verder zorgt een sedumdak er ook voor dat je huis veel minder warm wordt. In principe heb je dan een natuurlijke airco die ook nog eens goed is voor de natuur! Een sedumdak zie je veel op platte daken, maar het is ook geschikt voor schuine daken. Zo is het voor bijna ieder huis geschikt!

Het inzaaien van gras

Mocht je naast het inzaaien van bloemenmengsels ook een mooie gazon willen, dan zou ik zeker graszaad aanbieding kopen De vakhandel. Groenvoorziening verlaagt de temperatuur en gras helpt uiteraard mee. Er zijn verschillende soorten graszaad en het wordt over het algemeen verkocht per 15 kilogram. Voor een sportveld kun je beter ander gras inzaaien dan voor in de achtertuin. Het gras voor een sportveld moet stevig in de schoenen staan en een hoge bespeelbaarheid hebben. Graszaad dat bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een gazon is advanta graszaad extenso extensief beheer. Dit soort gras kan omgaan met droogte en zorgt ook voor niet te veel onderhoud. Tenslotte wordt er ook vaak graszaad verkocht dat bestemd is voor bermen en dijken, voor rijstroken bij de fruitteelt en voor grasstroken langs de snelweg. 

Lentekriebels voor de tuin

Wie bloemen zegt, zegt bijen, maar het begint toch echt eerst met tuinaarde en daar heb je veel van nodig dus is het fijn als er een tuinaarde aanbieding is. Tuinaarde wordt meestal verkocht per 40 kilogram en bestaat uit verschillende soorten. De soorten die worden aangeboden: DCM zwarte grond, siertuin compost, tuinaarde, tuinturf en turfstrooisel. De bestemming voor turfstrooisel is erg divers. Hierbij kun je denken aan de aanleg van siertuinen en gazons. Door het toevoegen van turfstrooisel in de bovenste laag wordt de structuur van de aarde verbeterd en zullen planten en bloemen sneller en eenvoudiger wortel schieten. Je kunt turfstrooisel ook gebruiken om de bovenste aardlaag zuurder te maken. Een zure bovenlaag is voor planten zoals hortensia’s, rhodo’s en azalia’s gepast. De tuinaarde kan worden aangeschaft en thuis geleverd worden. Dit maakt het wel zo makkelijk, mocht je niet in de winkel willen zeulen met die zware zakken. Mocht je dus je tuin nog inrichten of opknappen dan zou ik vast en zeker aanbevelen om je te verdiepen in de wonderen van tuinaarde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *