WC Renovatie

Waarom een WC renovatie je volgende project zou moeten zijn

De kleinste kamer in ons huis is degene die meestal de minste aandacht krijgt. Dit is zonde, wat je maakt er iedere dag meerdere malen gebruik van. Ook al zie je zelf vaak niet wanneer je WC aan een renovatie toe is, valt het gasten sneller op, simpelweg omdat zij niet gewend zijn aan het interieur van je toilet. Dus de volgende keer dat je op de WC zit, kijk eens echt om je heen, naar de groeven tussen de tegels, de vloer en de hoekjes. Dan zul je tot deze conclusie komen; het is tijd voor een WC renovatie!

Tip voor een succesvolle WC renovatie; huur iemand in

Een nieuwe WC installeren is een relatief kleine klus. Maar toch moeten er eerst vier muren, een vloer en een plafond afgewerkt worden voor een riolering aangepast kan worden en het fijnste sanitair geplaatst kan worden. Het grootste onderdeel van een renovatie is het verbouwen van het toilet zelf. Hoewel het geen enorm grote klus is, is het waarschijnlijk toch slimmer om deze te laten uitvoeren door een vakman. Zelfs met twee rechterhanden kan het namelijk nogal een rommelig klusje worden, en als eenmaal alles open ligt ben je waarschijnlijk verder van huis. Omdat het voor gespecialiseerde redelijk weinig klussen is, kan het vaak al in 1 dag gepiept kunnen zijn, en hoef je dus niet bang te zijn voor een week lang troep en vreemde mensen in huis, en bovendien maar 1 dag waarop je afhankelijk bent van een ander toilet. 

Ideeën en aandachtspunten

Bij een  renovatie kun je de gehele ruimte aanpakken zoals jij dat wilt, de opties zijn eindeloos. Echter is het wel belangrijk om een aantal punten mee te nemen in het ontwerpen, zodat het gebruik net zo comfortabel is, na het lezen van dit lijstje ben je helemaal klaar voor de WC renovatie!

  • Maak de WC nooit in directe verbinding met de woonkamer en bij voorkeur ook niet in directe verbinding met de keuken. In verband met privacy is het ideaal om de WC in verbinding met een hal te maken.
  • Zorg ervoor dat de afvoer van het toilet bereikbaar is via een koof of kruipruimte, zodat je zelf de eerste checks kan doen bij problemen.
  • Een hangend model toilet is makkelijker om schoon te houden dan een die tot aan de grond loopt. 
  • Soft close toiletten zijn fijner in gebruik, ook in verband met geluid.
  • Zorg dat er in een WC ruimte altijd ventilatie of een raampje aanwezig is. 
  • Een toiletruimte hoeft niet groot te zijn, maar zorg dat er voldoende zitruimte is, en dat er een wastafel of fontein in past met een handdoek of handdroger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *