Wat is de beste backlink checker?

U bent benieuwd naar uw eigen backlinks, of misschien bent u benieuwd naar de backlinks van uw concurrenten. Hoe dan ook, het hebben van een goede tool voor het controleren van backlinks is essentieel.

Want u wilt natuurlijk weten of uw site slechte backlinks heeft of waarom uw concurrenten het zo goed doen. Momenteel zijn er veel verschillende tools op de markt waarmee u dit kunt doen. Wat de beste backlinks checker is, wordt besproken in dit artikel. Ook bestaan er buiten backlink checkers ook backlink generators, deze zorgen dat er talloze backlinks gegenereerd worden voor meer verkeer op jouw website.

Mangools backlink checker

Mangools is de verzamelnaam van vijf SEO-tools die je kunt kopen tegen een betaalbare prijs (slechts € 29 per maand). Voorbeelden van deze vijf tools zijn KWFinder en SERPChecker, maar ook een handige tool om backlinks te controleren. Is de tool LinkMiner, met LinkMiner vind je alle backlinks van een website, nieuwe backlinks, verloren backlinks en andere belangrijke informatie zoals citatiestroom, vertrouwensstroom, aantal adressen IP van verwijzer, aantal verwijzende domeinen en totaal aantal backlinks.

Naast al deze informatie over het domein dat je hebt ingevoerd, zie je ook meteen je Facebook-shares, Alex-rating en linksterkte van je backlinks.

SEO Review Tools Backlink Checker

SEO Review Tools is een verzameling van 3 gratis SEO-tools. Dit gaat van technische tools tot inhoudelijke programma’s en natuurlijk ook koppelingen met bouw gerelateerde tools.

En een van die tools voor het bouwen van links is Backlink Checker. Met de SEO Reviewer Backlink Checker kun je per pagina of per domein bepalen of je backlinks wilt zien.

Nadat u uw domeinnaam heeft ingevoerd in Link Checker, klikt u op ‘Controle uitvoeren’. Dan zie je eerst:

  • Hoeveel backlinks heb je 
  • Hoeveel daarvan volgen links 
  • Hoeveel verwijzende domeinen heb je 
  • En hoeveel IP-adressen heb je verschillende welke links vandaan komen

Ahrefs Backlink Checker 

Ahrefs, zoals ik op mijn vorige blog schreef, is de beste tool voor het bouwen van links. Het heeft verreweg de grootste database, is zeer betrouwbaar en de informatie die u krijgt is zeer uitgebreid.

Een premium account op Ahrefs is gewoon duur, maar daar heeft Ahrefs iets voor gevonden. Ze bieden ook een gratis Backlink Checker. De gratis versie is helaas niet zo compleet als de betaalde versie, maar kan toch gebruikt worden.

Als het budget voldoende is om een ​​premium Ahrefs-account te gebruiken, ga ervoor. Het controleren van uw backlinks met Ahrefs is heel eenvoudig. U hoeft alleen uw domeinnaam of de URL van een pagina in te voeren en u ziet direct de volgende informatie:

  • Top 100 backlinks
  • Top 5 ankers
  • Top 5 pagina’s

Door de gekoppelde pagina te backlinken, de domeinnaam van de toezichthouder, de URL-autoriteit, aantal verwijzende domeinen, verwacht verkeer, linkkarakter en URL waarnaar de backlink verwijst.

Majestic SEO backlink checker

Majestic SEO is een uitstekende tool voor het bouwen van links en staat in de top vijf van bijna elke SEO-expert voor software voor het bouwen van links. En vergeleken met de grootste concurrent Ahrefs is Majestic SEO stukken goedkoper.
Met Majestic SEO krijg je ook alle denkbare informatie over linkbuilding. Denk aan trustflow, backlink count, verwijzende domeinen, verwijzende IP-adressen, historische backlinks, linktekst en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *