Vind de beste werknemer!

Een selectieprocedure voor je onderneming of bedrijf moet goed in elkaar zitten. Je wil immers niet dat je mensen aantrekt of zelfs aanneemt die weinig affiniteit met de sector of het bedrijf zelf hebben. Als je maken hebt met werving en selectie food bijvoorbeeld, dan wil je dat de mensen die je wellicht aan gaat nemen met de sector die te maken heeft met (de productie van) voedsel, daar wel geschikt voor zijn. Hetzelfde geldt voor bureau en food, als je mensen voor de landbouw- en voedselsector wilt rekruteren uit Europa. In dat geval kan je ook kijken naar vacatures in het buitenland, om zo over de grenzen heen te gaan en de interactie op de internationale markten aan te gaan!

Het belang van passend personeel

Stel je voor, je begint een bedrijf. De zaken gaan goed, alles loopt op rolletjes. Je hebt een goede verhouding met een distributeur, en de technische zaken zijn geregeld. De financiële kant is ook in orde, en dat is hetzelfde voor de boekhouding. Je merkt snel dat je bedrijf hard aan het groeien is. Je hebt meer personeel nodig! Wat zijn dan de dingen waar je op let? Natuurlijk bij de basis kwalificaties, dat staat buiten kijf. Maar wat zoek je nog meer b in het kader van passend personeel? 

Affiniteit voor de zaak

Tuurlijk, het is fijn als een werknemer op de hoogte is van alle kennis en kunde van de sector. Maar dat is niet het enige waar je als werknemer naar zou moeten kijken. Ook ervaring en affiniteit met de sector of het bedrijf is een wezenlijk element dat een grote rol zou moeten spelen bij de werving en selectie van personeel. Als personeel namelijk niet voldoende gemotiveerd is door een ontbrekende passie voor de sector of het bedrijf, zal het ook minder presteren, wat weer de bedrijfsvoering op een negatieve manier kan beïnvloeden. 

Waar vind je passend personeel? 

Personeel vinden hoeft niet altijd moeilijk te zijn, maar erg eenvoudig is het ook niet altijd. Soms kom je iemand tegen die zich toevallig aanbiedt. Bijvoorbeeld op een netwerk borrel, of op een andere bijeenkomst. Het kan ook zo zijn dat mensen een open sollicitatiebrief sturen, omdat het hen leuk lijkt om voor jou en je bedrijf te komen werken. Maar wat ook een handige manier is om personeel te vinden, is om een recruitmentbureau te contacteren. Zij zoeken voor jou dan de beste kandidaat.

Laat je het werk uit handen nemen!

Een recruitment bureau heeft vaak veel ervaring in het werven en selecteren van mensen die binnen een door jou opgegeven, zakelijk profiel passen. De professionals die er werken weten precies waar ze de mensen kunnen vinden die jij nodig hebt. Dat kan een heleboel werk schelen, en je weet zeker dat er mensen uitgezocht worden die voor 100% geschikt zijn om bij jou aan de slag te gaan. Zoals je ziet, het heeft dus veel voordelen om een recruitment bureau in te schakelen. Bijvoorbeeld als je bedrijf werkzaam is in de voedselbranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *