Zo geraak jij gemakkelijk en voordelig aan bouwmaterialen

Als je aan het bouwen of verbouwen bent, zul je het al wel gemerkt hebben. De prijzen van bouwmaterialen swingen de pan uit en de levertermijnen zijn vaak dubbel zo lang als vroeger. Waarschijnlijk bezorgt dit je toch wat stress, en dat kunnen we zeker begrijpen. Gelukkig zijn er manieren om toch nog gemakkelijk en voordelig aan je bouwmaterialen te raken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Zo vind je de ruggengraat van je bouwconstructie

De ruggengraat van je bouwconstructie wordt bepaald door de beton- en metaalproducten die je gebruikt. Meestal bepaalt de architect in overleg met je aannemer en met jezelf welke producten er voor jouw huis gebruikt zullen worden. Om ervoor te zorgen dat je huis tegen een stootje kan, wordt er vaak gebruik gemaakt van betonijzer. Je kan betonijzer kopen in de vorm van matten met verschillende diameters. Als je je beton- en metaalproducten aankoopt bij een online verdeler, kan je gemakkelijk bestellen wat je nodig hebt. Je kan dan kiezen of je de producten op je werf laat leveren, of je ze zelf gaat afhalen. Wanneer je ze gaat afhalen, hoef je uiteraard geen verzendingskosten te betalen. Zo bespaar je ineens weer wat geld dat je in je huis kan investeren.

Gevelpleister als bescherming

Gevelpleister of crepi kan je gebruiken om je gevel te beschermen tegen beschadigingen en vochtproblemen. Wil je crepi kopen, zul je merken dat er twee soorten van deze gevelpleister bestaan. Aan de ene kant bestaat er de zogenaamde minerale crepi. Dat betekent dat de pleister gemaakt is van een mengeling van kalk, zand en cement. Dit mengsel kan je over je hele gevel uitsmeren. Dit soort gevelpleister kan je vrij dik aanbrengen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat veel mensen het gebruiken om beschadigingen en kleine scheurtjes goed af te kunnen dichten. Omdat minerale crepi enkel uit natuurlijke materialen bestaat, is het niet schadelijk voor het milieu.
Aan de andere kant bestaat er ook kunsthars crepi, of siliconenpleister. Zoals de naam duidelijk maakt, wordt deze vorm van gevelpleister gemaakt van kunsthars. De bedoeling is om dit soort crepi dun aan te brengen. Zo krijg je een strak resultaat, en je gevel is meteen vuil- en krasvast.
Ga je crepi kopen, kan je uit veel verschillende kleuren en varianten kiezen.

Bouwmaterialen online kopen

Niets is zo gemakkelijk als je bouwmaterialen online te bestellen. Het bespaart je een ritje naar de bouwmarkt en het aanbod is veel overzichtelijker dan in een echte winkel. Vervolgens kan je kiezen of je je bestelling aan huis of meteen op je werf laat leveren, of dat je je materialen zelf komt ophalen in een van hun afhaalpunten. Wanneer je je bestelling zelf afhaalt, spaar je de verzendkosten uit. Er zijn 15 afhaaldepots in Vlaanderen, waar zowel professionals als particulieren terecht kunnen. Je kan bij je bestelling meteen zien of de gewenste materialen al op voorraad zijn of nog besteld moeten worden. Zo kan je je bouwwerken goed inplannen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *