Pak een droge mond zo snel mogelijk aan

Een droge mond is lastig maar dat is vaak niet eens het ergste: het kan ook tot andere problemen leiden zoals moeite met het doorslikken van eten of met praten. Daarnaast is een droge mond een perfecte kweekvijver voor anaerobe bacteriën die zich daarin graag nestelen. Reden genoeg dus om een (aanhoudende) droge mond goed te bestrijden en het probleem meteen bij de bron aan te pakken. 

Wat doe je als voldoende drinken niet meer helpt? 

Soms kan wat water drinken al helpen als je een droge mond hebt en daar is uiteraard niks mis mee. Helpt dit niet genoeg en blijft het probleem terugkeren? Dan maak je waarschijnlijk niet voldoende speeksel aan waardoor je mond droog blijft aanvoelen. Dit kun je oplossen met diverse soorten producten die speciaal ontwikkeld zijn om een droge mond tegen te gaan. Er is zoveel keuze in producten dat er voor nagenoeg iedereen wel iets geschikts te vinden zal zijn. 

Kauwgom kun je altijd bij je hebben

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van een speciale tandpasta maar daarvoor heb je wel altijd water nodig. Is dat even niet aanwezig of heb je net een droge mond als je onderweg bent? Dan is kauwgom een goede oplossing om de monddroogheid tegen te gaan. De kauwgom van Moist-R™ is een goed middel hiervoor. Deze kauwgom is volledig natuurlijk en er zijn geen extra toevoegingen aan gedaan die eerder schadelijk dan nuttig zijn, zoals bij veel van dit soort kauwgoms vaak wel het geval is. 

Met Moist-R™ pak je ook schadelijke bacteriën aan

Moist-R™ is op natuurlijke basis gemaakt en bevat xylitol van berkenhars. Deze zorgt ervoor dat je zelf meer speeksel aanmaakt en dat je tanden en het glazuur beschermd worden. Door de aanmaak van speeksel te stimuleren wordt niet alleen je mond vanzelf minder droog maar ga je ook de vorming van schadelijke bacteriën tegen. Deze kunnen namelijk in je mond ook weer voor andere problemen zorgen zoals een slechte adem. 

Bevochtig je mond met natuurlijk mondwater

Mondwater is, zoals de naam al zegt natuurlijk, water en waarmee kun je een droge mond nu beter bevochtigen? Het is wel uiterst belangrijk dat je mondwater kiest met zo min mogelijk kunstmatige of chemische toevoegingen. Het beste is zelfs als die er helemaal niet inzitten zoals het geval is bij OxyFresh Lemon mondwater. Hieraan zijn geen mogelijk schadelijke hulpstoffen zoals alcohol, sacharine, SLS of chloorhexidine toegevoegd. 

Kies voor mondwater dat speciaal ontwikkeld is tegen een droge mond

Deze schadelijke stoffen tref je nog vaak aan in allerlei soorten mondwater maar ze hebben geen enkele meerwaarde en zorgen er echt niet voor dat het beter werkt als dit erin zit. Omdat ze juist vervelende bijwerkingen kunnen hebben is het zaak dat je een mondwater kiest waar deze stoffen niet inzitten. Zo kan een hulpstof zoals bijvoorbeeld alcohol wel een ontsmettende werking hebben, maar zorgt het juist ook voor een drogere mond. Niet bepaald handig als je juist dat probleem tegen wilt gaan. 

Doe makkelijk en koop een compleet pakket

Geen zin om uitgebreid rond te kijken wat voor producten er allemaal te koop zijn tegen een droge mond? Dan kun je het jezelf ook makkelijker maken en alles in één keer kopen met het Oxyd8 Dry Mouth Pakket. Hierin zitten namelijk pastilles, tandpasta en mondwater waarmee je een droge mond kunt bestrijden met langdurig effect. 

Voor meer problemen inzetbaar

Naast het feit dat de drie genoemde producten helpen tegen een droge mond kun je ze ook inzetten om andere mondproblemen zoals amandelstenen, aanslag op de tong, gevoelig of ontstoken tandvlees te behandelen. Heb je last van een van deze zaken dan ben je met het pakket meteen startklaar om ze aan te pakket op een effectieve manier. Zo weet je ook zeker dat je er snel baat bij zult hebben. 

Kies voor de tandpasta uit het pakket van OraRelieve

Tandenpoetsen is iets dat iedereen toch minimaal twee keer op een dag wel doet. Wil je dan ook meteen je droge mond bestrijden maar er niets extra voor doen? Kies dan voor de speciale tandpasta uit het OraRelieve Droge Mond Pakket. Deze tandpasta is ontwikkeld om een droge mond tegen te gaan, maar is ook veilig voor je tanden en beschermt deze tegen gaatjes, plak en afbraak van het glazuur. 

Veilige tandpasta die goed werkt

De tandpasta zorgt ervoor dat je mond zelf meer speeksel aanmaakt en dat deze daardoor al meteen een heel stuk minder droog wordt. Er zit geen alcohol, SLS of suiker in. Zo is de tandpasta ook geschikt voor diabetici en hoef je niet bang te zijn voor vervelende bijwerkingen door de hulpstoffen. De tandpasta zelf beschermt je mond ook tegen de vorming van schadelijke bacteriën die een vervelende smaak kunnen geven. Zo poets je dus je tanden, ga je een slechte adem tegen en bestrijd je monddroogheid door enkel goed te poetsen. 

Spoel je mond na het poetsen of eten 

Wil je na het poetsen een nog frissere smaak hebben in je mond en de droogheid beter aanpakken? Gebruik dan na het poetsen het mondwater of de gel die je in het pakket aantreft. De producten die erin zitten zijn zo gemaakt dat ze goed op elkaar afgestemd zijn en elkaar ook weten aan te vullen. Zo voorkom je niet alleen een droge mond maar kun je er ook andere mondproblemen op de juiste manier mee aanpakken. 

Geen enkele chemische toevoeging

Op alle producten afzonderlijk staat vermeld waarvoor en hoe ze gebruikt kunnen worden zodat jij precies weet waarvoor je deze het beste kunt inzetten. Omdat er geen chemische stoffen inzitten zijn ze altijd veilig in het gebruik en kunnen de middelen uit het pakket door iedereen van 12 jaar en ouder dagelijks gebruikt worden. Zorg ervoor dat je weet welke producten voor jou het beste effect hebben en welke je het liefste gebruikt. Zo kun je altijd kiezen voor iets dat jou het beste bevalt en je mondklachten effectief aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *