Bestelauto verzekeren? Doorloop deze 4 stappen!

Wie zijn bestelauto niet verzekert, mag er de openbare weg niet mee op. Reden genoeg om direct na aankoop van zo’n voertuig een autoverzekering af te sluiten. Heb je voor het eerst een bestelauto gekocht? Dan weet je misschien niet hoe je dit voertuig precies moet verzekeren. Daarom hebben wij een handig stappenplan voor je opgesteld. Wanneer je deze 4 stappen doorloopt, weet je vast en zeker wat de beste bestelautoverzekering is.

Stap 1: kies een dekking

Het begint allemaal met het kiezen van een dekking. Je kunt een bestelauto namelijk op drie manieren verzekeren. Je moet een bestelauto altijd minimaal verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met een bestelauto veroorzaakt aan (spullen van) anderen. Wil je dat ook schade door brand, blikseminslag, storm, hagel, diefstal, inbraak, joyriding en aanrijding met loslopende dieren vergoed wordt? Kies dan voor WA + Beperkt Casco. Tot slot kun je voor WA + Volledig Casco (allrisk) kiezen. Met deze zakelijke autoverzekering ben je ook verzekerd voor schade aan jouw bestelauto door een aanrijding, vandalisme en andere van buiten komende onheilen. 

Stap 2: denk na over aanvullende verzekeringen

Als je eenmaal een geschikte dekking gekozen hebt, kun je direct jouw bestelauto verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je uit verschillende aanvullende dekking kiezen. Zo kun je vaak een inzittendenverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt schade die je als bestuurder samen met overige inzittenden leidt als gevolg van een ongeval. Daarnaast kun je vaak ook (handels)goederen en gereedschap aanvullend verzekeren voor verlies of diefstal tijdens het vervoer met je eigen bestelauto. Het maakt in dat geval niet uit of dit onderweg gebeurt, bij het laden en lossen of tijdens de opslag van jouw bestelauto.  

Stap 3: vergelijk verzekeraars met elkaar

Weet je inmiddels hoe je jouw bestelauto wilt verzekeren? Ga dan op zoek naar een verzekeraar waarbij je de betreffende bestelautoverzekering af kunt sluiten. Sommige ondernemers sluiten een verzekering af bij de eerste beste verzekeraar die zij tegenkomen, maar dat is niet verstandig. Je betaalt dan mogelijk een onnodig hoge premie en bovendien gaat het lang niet altijd om de beste zakelijke autoverzekering. Vergelijk zakelijke autoverzekeringen daarom altijd met elkaar voordat je een keuze maakt. Wil je niet te veel tijd en moeite steken in het vergelijken? Gebruik dan een vergelijkingssite. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren om de beste bestelautoverzekering te vinden.

Stap 4: vraag de verzekering aan

Als je de beste zakelijke autoverzekering gevonden hebt, wordt het hoog tijd om deze af te sluiten. Online hoef je vaak alleen het kenteken en een aantal persoonsgegevens in te voeren. Vraag vervolgens de verzekering aan en de verzekeraar gaat vrijwel direct voor je aan de slag. Hierdoor duurt het eigenlijk nooit lang voordat je met jouw bestelauto de weg op mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *