Als je parfum wilt uitkiezen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zoals je eigen lichaamsgeur, de verschillende noten van parfum en wat je lekker vindt ruiken

Dit is waar je op moet letten bij het uitkiezen van parfum

Parfum is een van die dingen die echt moeilijk kunnen zijn om uit te kiezen. Toch is het ook een van de meest gebruikelijke cadeaus om te geven, wat best ironisch is als je er over nadenkt. Vaak weten mensen van tevoren al waar ze naar op zoek zijn als het op parfum aankomt. Of anders moet je een aardig goede beschrijving van de geur paraat hebben voordat je een winkel binnenstapt. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee kan houden, zodat je altijd een geur kiest die bij je past.

Parfum en je eigen huid

Voordat je op jacht gaat in verschillende zaken die parfum verkopen om maar de juiste geur te kiezen is er iets wat je goed moet onthouden. Parfum ruikt namelijk altijd anders bij andere mensen. Dit komt door de zuurtegraad van je huid en misschien ligt dit deels ook aan je eigen lichaamsgeur. Zo kan een geur bij iemand anders heel lekker ruiken, en bij jou wat minder. Test parfum daarom altijd op je huid en niet op een teststrookje! Daarnaast is het ook belangrijk om niet teveel soorten parfum tegelijk te testen. Dit komt doordat je neus anders vol is van de geuren waardoor het lastig wordt om de geuren nog goed te kunnen onderscheiden. De echte kenners ruiken daarom vaak aan koffiebonen om de geur in hun neus te neutraliseren.

De verschillende noten van parfum

Misschien heb je er al wel eens van gehoord. Een parfum bestaat net zoals een mooi lied uit verschillende noten. Hierbij kan ook nog eens onderscheid gemaakt worden tussen topnoten, hartnoten en basisnoten. Al deze noten ruik je ook nog eens op een ander moment. De topnoten zijn de noten in parfum die je gelijk ruikt. De hartnoten van parfum ruik je een poosje later na de topnoten. De basisnoten ruik je het laatst en blijven vaak langer hangen. Of je dus een bepaalde noot lekker vindt ruiken, wil dus nog niet garanderen dat je de geur na een uurtje nog steeds zo lekker vindt!

Het kiezen van de beste parfum

Om echt een goede parfum te kiezen is het dus belangrijk dat je altijd op je huid test. Daarnaast is het belangrijk om de geur een poosje te laten trekken. Ruik dus op verschillende momenten van de dag nadat je de geur hebt opgespoten of je hem nog steeds zo lekker vindt ruiken. Als je op zoek bent naar nieuwe parfum of parfum van iemand anders is het een goed idee om te achterhalen wat voor soort geur die persoon lekker vindt. Parfum wordt over het algemeen in verschillende categorieën ingedeeld. Zo kan jij je zoektocht beter specificeren en vind je binnen no time een geur die bij jou of een ander past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *