white switch hub turned on

Overstappen gaat vaak makkelijker dan je denkt

Overstappen. Als je de reclames moet geloven, zou je wel gek zijn als je het niet met regelmaat deed. Overstappen naar een andere zorgverzekering, maar ook naar een andere provider van telefonie, internet of televisie. Een hoop gedoe, kun je denken, maar dat valt in de praktijk vaak reuze mee. Bovendien blijk je er écht flink door te kunnen besparen.

Het begint met goed vergelijken


Wil je overstappen naar een andere provider, bijvoorbeeld omdat je je huidige abonnement te duur vindt, of er niet helemaal tevreden over bent, dan begin je met goed vergelijken. Je gaat je huidige provider vergelijken met andere, en zien waar de verschillen liggen. Ga je je internet vergelijken, dan kun je eens zien welke snelheden andere providers voor hetzelfde geld aanbieden. Of je houdt dezelfde snelheid als basis, en onderzoekt welke prijs andere aanbieders hiervoor rekenen. 

Met je eigen wensen en eisen in je achterhoofd bezoek je een vergelijkingssite, en leg je de verschillende opties naast elkaar. Waar ben ik het goedkoopste uit? Welke partij heeft de beste aanbieding of de meeste extraatjes? Waar krijg ik waar voor mijn geld, welke provider past het best bij mij? Op basis van alle gegevens en je eigen voorkeuren hak je gemakkelijk de knoop door.

Opzeggen is soms niet eens nodig

Heb je een provider gevonden waar je graag mee in zee wilt gaan? Dan is de kans groot dat deze jou een overstapservice aanbiedt. Je nieuwe provider zal in dat geval je lopende abonnement bij je huidige provider voor je opzeggen, en dit naadloos over laten gaan in het nieuwe abonnement dat je hebt afgesloten. Fijn, want zo heb je er zelf helemaal geen omkijken meer naar.

Toch kan het ook goed zijn om deze laatste stap juist wel zelf te zetten. Wist je namelijk dat de meeste providers hun klanten niet graag zien vertrekken naar een concurrent? Logisch, dan verdienen zij minder, terwijl een andere provider juist meer gaat verdienen! Daarom is de kans groot dat zij je zullen willen behouden. Neem je contact op om je abonnement op te zeggen, dan zou het zomaar kunnen dat je provider je een mooi aanbod doet. Een manier om je toch binnenboord te houden. Het zou kunnen dat dit aanbod beter is dan wat de provider waar je naar over wilt stappen je kan bieden. In dat geval kun je ervoor kiezen om bij je huidige provider te blijven, en te genieten van de lagere prijs of de extraatjes die zij je hebben aangeboden om toch klant te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *