Theorie examen oefenen

Het belang van het theorie examen oefenen

Doordat er soms te licht gedacht wordt over hoe moeilijk het theorie examen voor een auto is, wordt er vaak te weinig geoefend. Het slagingspercentage is al jaren veel te laag, vindt het CBR. Door te oefenen krijg je inzicht in de type vragen die gesteld worden tijdens het theorie examen. Oefenvragen zijn namelijk gebaseerd op de methode waarmee het CBR de vragen maakt. Ze zijn vergelijkbaar met het echte examen in lay-out en in vraag opbouw. Op die manier is de kans om het echte examen in een keer te halen het grootst. 

Hoe verloopt het theorie examen

Via de computer voer je reserveringsnummer in en controleer je je e-mailadres. Het examen wordt gemaakt op een computer met touchscreen, en je kunt je door het examen navigeren met knoppen. Je hebt per vraag 8 seconde, en ook een maximale tijd voor het hele examen. Als je twijfelt over een vraag kun je hem overslaan, maar het is wel verstandig om alvast het eerste antwoord in te vullen dat je te binnen schiet. Je kunt vragen markeren om later makkelijk terug te vinden. Alle vragen zijn meer keuze, er zijn meestal 3 opties waar je uit kunt kiezen. De antwoorden kunnen in vorm van woorden of zinnen zijn, maar het kunnen ook plaatjes zijn. Je ontvangt na het einde van het examen direct je uitslag, en dan heb je nog 1 minuut om te zien welke vragen je fout had. 

De meeste manier om voor het theorie examen te oefenen

Om de leerstof van het theorie examen je eigen te maken, is het essentieel dat je de theorie echt goed kent. Dit bereik je niet door één keer het boek goed door te lezen. De beste manier om te leren bestaat uit twee fasen: gespreid leren en constante toetsing. 

Verspreid leren; je kan het beste op tijd beginnen en elke dag een deel van het boek doornemen, en daarbij aantekeningen maken. Herhaal ook elke dag je aantekeningen, dan blijft het beter hangen. 

Constante toetsing: Wacht niet te lang om proef theorie examens te doen. Door te oefenen leer je niet alleen welke dingen je moet leren, maar ook hoe de vragen gesteld worden. Je raakt op deze manier bekend met de informatie die getoetst wordt, en met wat ze bedoelen met bepaalde termen en de opzet van de vragen. 
Hopelijk weet je na het lezen van deze blog wat je kan verwachten van je theorie examen en wat de beste manier is van voor je theorie examen oefenen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *