Meer uit uw spaargeld halen

Heeft u al eens gedacht aan het inschakelen van investment management? U kunt zo meer uit uw spaargeld halen. Waarom zou u uw geld maar gewoon op de bank laten staan, de rente is immers nog nooit zo laag geweest en in de gevallen dat u heel wat bij elkaar heeft gespaard kan er zelfs al sprake zijn van negatieve rente. Er zijn zeer veel manieren om uw geld te investeren. Wij noemen er een paar. Let wel op dat investeren altijd een risico is, u kunt grote rendementen behalen, maar u kunt ook (delen van) uw inleg verliezen. Het is altijd belangrijk dat u investeert met geld dat u, in principe, kunt missen. 

De wereld van de cryptocurrency 

Bitcoins, iedereen heeft er vandaag de dag wel van gehoord. Verhalen van mensen die miljoenen verdienen met de digitale munten, maar ook mensen die miljoenen hiermee hebben verloren. Toch kunt u wanneer u slim investeert in cryptocurrency hier veel extra geld mee verdienen. De winst die u hiermee behaald wordt gezien als eigen vermogen. Deze winst wordt dus wel belast onder de vermogen belasting. Investeren in cryptocurrency is zoals gezegd niet zonder gevaren. u kunt ook heel snel uw investering verliezen. Er zijn tegenwoordig wel honderden crypto’s die u kunt kopen, de vraag welke wanneer te kopen is dan ook een erg moeilijke. 

Uw (spaar)geld in handen van anderen

U kunt er ook voor kiezen een investeringsbedrijf in te schakelen, zij kijken dan samen met u naar wat voor u de beste keuze is omtrent het investeren van uw (spaar)geld. U kunt er zelfs ook voor kiezen uw (spaar)geld volledig in handen te geven van een dergelijk bedrijf. Het is belangrijk dat u dit bedrijf vertrouwt. Geef nooit zomaar uw (spaar)geld aan een bedrijf dat claimt het binnen een dag te verdubbelen, dergelijke aanbiedingen zijn vaak erg riskant en hierbij kunt u ook binnen een dag al uw (spaar)geld kwijt zijn. Wil u investeren in bijvoorbeeld aandelen in plaats van cryptocurrency dan is dit vaak ook mogelijk. Investeringsmaatschappijen zullen vaak met u uw opties bespreken. Er zijn heel veel investeringsmogelijkheden, ook hier is het belangrijk te kijken naar wat enerzijds bij u past en waar u zich anderzijds goed bij voelt. Investeren is en blijft een gok. 

Waarmee kan ik het beste investeren?

Zoals gezegd is het zeer verstandig enkel te investeren met geld dat u kunt missen. Doe dit met bijvoorbeeld uw spaargeld. Denkt u aan staking van uw bedrijf? Dan kunt u uw stakingswinst, nadat u hier de verplichte belastingen over heeft betaald, ook investeren. Investeer nooit met geld dat u hard nodig heeft om de vaste lasten bijvoorbeeld voor die maand te betalen. Als u uw investering toch zou verliezen kan dit voor grote problemen zorgen. Het is ook slim dat als u winst maakt met uw investering hier steeds een deel van weg te zetten. Als u steeds de volledige winst weer herinvesteert kan het nog steeds zijn dat ineens alles weg heeft. Als u met en met toch een deel van de winst wegzet kunt u toch nog iets aan uw investeringen overhouden. Ook in het geval van een latere, foute investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *