Schrijfgerei voor iedereen!

Schrijfgerei komt in allerlei soorten en maten. Een Waterman pen bijvoorbeeld, zijn pennen die ontworpen zijn in het kader van Frans design, dat een hoogwaardige kwaliteit uitstraalt en dat direct herkenbaar is. Een Parker vulling is een ander voorbeeld van een pen die in de bovenklasse verkeert. Dit merk heeft een geschiedenis die terug gaat tot in de negentiende eeuw! Een Cross vulpen staat dan weer bekend om zijn verfijnde stijl en het gebruik van exclusieve materialen. Zo is er voor iedereen wel een pen te vinden die past bij zijn of haar persoonlijke esthetische voorkeuren. 

Vulpennen

De voorbeelden die we tot nu toe hebben gegeven hadden slechts betrekking op balpennen. Echter zijn er nog veel meer verschillende soorten schrijfgerei. Je kan ten eerste denken aan de naaste familie van de balpen: de vulpen. Dit is een speciaal soort pen, die, zoals de naam al zegt eigenlijk, gevuld moet worden met inkt. Iedereen heeft vroeger, op de basisschool, wel eens met zo’n vulpen geschreven. De een kon er goed mee overweg, en de ander misschien wat minder. Er zitten dan ook voor- en nadelen aan een vulpen. Een voordeel is dat je er elegante stroken mee kan maken. Een nadeel is dat de inkt niet snel droogt en dat er dus vlekken kunnen ontstaan. 

Potloden

Het meest klassieke voorbeeld van schrijfgerei is misschien wel het potlood. De geschiedenis van het potlood gaat honderden, zo niet duizenden jaren terug. Het is immers een betrekkelijk makkelijk te produceren schrijfmateriaal. Het enige dat je nodig hebt is een stukje hout en een beetje koolstof. De afgelopen honderden jaren zijn er veel nieuwe technieken in het leven geroepen om potloden te maken. Heel vroeger gebruikten de mensen niet eens het stukje hout om de koolstof heen, maar gebruikten ze gewoon de koolstof zelf om te schrijven. Dat is nu wel anders, gelukkig. 

Markeerstiften 

Als je naar de middelbare school gaat, kun je eigenlijk niet meer om markeerstiften heen. Je krijgt te maken met grote lappen tekst, veel meer dan op de basisschool waarschijnlijk het geval was. Een markeerstift kan je dan helpen om deze grote lappen tekst overzichtelijker te maken. Op het moment dat je bepaalde woorden of zinsdelen kunt markeren, dan kan het zijn dat de tekst, of de kern ervan, beter in je hoofd blijft hangen. De markeerstift heeft dus een belangrijke functie als het gaat om dingen onthouden, begrijpen en toepassen. Niet voor niets is dit soort schrijfgerei ontzettend populair!

Kies de pen die bij jou past

Uiteraard heeft iedereen verschillende voorkeuren als het gaat om schrijfgerei. De een vindt een pen die meer inkt gebruikt fijner, de ander zal meer een voorkeur hebben voor een pen met minder risico op vlekken. Sommige mensen vinden het fijn om met heel veel kleurtjes te markeren, anderen houden het liever bij onderstrepen met een potlood. Je kunt tegenwoordig in veel verschillende soorten winkels erg veel verschillende soorten schrijfgerei vinden. Maar wil je een pen, bijvoorbeeld, die kwaliteit uitstraalt, lang meegaat en die je kunt gebruiken in een formele setting? Dan krijg je met een gegraveerde pen zeker waar voor je geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *